HAPPN: Happn er en ny sjekke-app som gir deg mulighet til å finne personer du tidligere ar krysset veier med.  Foto: KK
HAPPN: Happn er en ny sjekke-app som gir deg mulighet til å finne personer du tidligere ar krysset veier med. Foto: KK Vis mer

Happn

Nå får Tinder konkurranse

Dette mener datingeksperten om den nye sjekke-appen.

Publisert

KK.NO: Sjekke-appen Tinder har vokst i popularitet siden den for snart to år siden ble introdusert her til lands. Og med nærmere 500 000 norske brukere kan vi vel si at den er bant de beste sjekke-appene på markedet. 

Men dette kan fort snu, for nå har Tinder fått konkurranse.

Konkurrenten er fransk og heter Happn.

LES OGSÅ: Ikke gjør denne date-feilen

Viser hvem du har krysset veier med

Daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure, Espen Korsvik, forteller at Happn er en ny og konkurrerende dating-app som ligner på Tinder, samtidig som den har et par nye spennende funksjoner.

EKSPERTEN: Espen Korsvik.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Espen Korsvik. Foto: Privat Vis mer

- Det som skiller Happn fra den populære Tinder, er at den legger opp til flørt innenfor nær beliggenhet – 250 meter radius.

- Den viser avstand mellom deg og andre søkende på et gatekart, samtidig som den gir deg et signal som popper opp på tidslinjen din hver gang du er i nærheten av en person du ofte krysser samme vei med.

Videre forteller Korsvik at Happn også gir deg muligheten til å like, eller «charme» som det også heter, personer du er interessert i før de har likt deg tilbake – noe du foreløpig ikke kan med Tinder.

- Dette gjør at den du liker får direkte beskjed om at du har vist han eller henne interesse – noe som er genialt, samtidig som det for enkelte kanskje kan bli litt slitsomt i lengden.

- Charmer personen deg tilbake får dere en match og dere kan begynne å chatte. Ellers går det i de samme prinsippene som på tinder, forklarer han.

GIR BESKJED OM AT DU ER INTERESSERT: Med Happn kan du gi personen du et signal om at du finner han eller henne interessant uten at vedkommende har likt deg tilbake.  Foto: Eugenio Marongiu - Fotolia
GIR BESKJED OM AT DU ER INTERESSERT: Med Happn kan du gi personen du et signal om at du finner han eller henne interessant uten at vedkommende har likt deg tilbake. Foto: Eugenio Marongiu - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Ikke snakk om tidligere flammer på første date

Tror Tinder fortsatt vil være størst

Selv om Happn har en rekke nytenkende funksjoner, mener Korsvik at Tinder fortsatt kommer til å være den største sjekke-appen på markedet.

- Det er bra at de har prøvd å gjøre noe nytt og annerledes, likevel tror jeg at Tinder fortsatt vil være størst og best - det handler om at den har etablert seg såpass godt.

Likevel tror eksperten at det kan være håp for Happn i fremtiden.

- Happn er foreløpig ikke lansert i Norge, så det er ikke så mange som vet at den finnes ennå. Til nå er det vel rundt 5000 norske brukere, noe som er lite i forhold til Tinder, men det kan fort bli til flere dersom ordet sprer seg.

- Når folk oppdager Happn vil nok mange tenke «ny sjekke-app, ny mulighet til å finne den rette», sier han.

FINNER KJÆRLIGHETEN PÅ MOBILEN: Det å finne den rette via mobilen blir bare mer og mer vanlig.  Foto: REX/Mood Board/All Over Press
FINNER KJÆRLIGHETEN PÅ MOBILEN: Det å finne den rette via mobilen blir bare mer og mer vanlig. Foto: REX/Mood Board/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Bli en ekspert på å flørte - med øynene!

Mange nye dating apper  

Er verken Tinder eller Happn noe for deg? Du trenger ikke gi opp mobil-sjekkingen av den grunn!

Flere og flere ser ut til å foretrekke å bruke mobilen når de skal finne en potensiell partner, noe en rekke datingsider har plukket opp. Dette har resultert i at det de siste årene har blitt lansert en rekke nye sjekke-apper.

Tinder, Happn, Badoo, Match.com, Møteplassen, sukker.no, MobiDate og mange flere - kanskje du finner den store kjærligheten på en av disse?

Det gjorde Tone Anette og Espen på Tinder. Les hele historien deres her!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer