<strong>LANSERES PÅ KVINNEDAGEN:</strong> Fra og med torsdag 8. mars kan du få gratis tamponger sendt rett hjem i postkassen via tjenesten "Tampons for free". Mer info finner du lenger nede i artikkelen.  Foto: Tampons for free
LANSERES PÅ KVINNEDAGEN: Fra og med torsdag 8. mars kan du få gratis tamponger sendt rett hjem i postkassen via tjenesten "Tampons for free". Mer info finner du lenger nede i artikkelen. Foto: Tampons for free Vis mer

Tamponger

Nå kan du få gratis tamponger

Tampons for free-konseptet lanseres i Norge på kvinnedagen 8. mars.

Publisert
Sist oppdatert
Tampong er et av de vanligste menstruasjonsproduktene på markedet i dag, og ifølge tall fra Folkehelseinstituttet bruker faktisk rundt 70 prosent av menstruerende kvinner i USA og Vest-Europa tampong.

Tamponger er med andre ord noe det går mye av verden over, likevel er det ikke akkurat det billigste produktet du kan kjøpe – så fremt du ikke velger maxipakkene fra First Price.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om tamponger

<strong>GRUNNLEGGERNE:</strong> Sophia Fahlén og Diana Solarz er gründerne og lederne bak Tampons for free. Foto: Tampons for free
GRUNNLEGGERNE: Sophia Fahlén og Diana Solarz er gründerne og lederne bak Tampons for free. Foto: Tampons for free Vis mer

Reklamefinansiert - rett i postkassen


Dersom du er en av mange kvinner som har irritert deg over hvor dyrt det skal være å ha mensen, ser det ut til at det har dukket opp en mulig løsning for deg – og alle oss andre tampongbrukere.

Torsdag 8. mars, på selveste kvinnedagen, kommer nemlig det svenske konseptet «Tampons for free» til Norge, står det i en pressemelding.

Tampons for free er selskap som leverer gratis tamponger hjem i postkassen til kvinner, og konseptet er finansiert gjennom å bruke tampongesken som reklameplass.

- Vi er utrolig glade for å lansere Tampons for free i Norge. Mange norske kvinner har vist interesse og forsøkt å registrere seg på tjenesten i Sverige. Derfor er det en stor glede å kunne tilby dette i Norge, sier Sophia Fahlén, som - sammen med Diana Solarz, er gründer og daglig leder for Tampons for free.

SE OGSÅ: Alt du bør vite om mensen

Lekkert design

Idéen om å bruke eskene til reklame ble til etter frustrasjon over hvor kjedelige og lite feminine tampongesker er.

- Denne bransjen ligger langt etter kosmetikkbransjen om man ser på design, innpakning og profilering. Tampons for free utfordrer annonsørene sine til å bruke plassen på esken til å lage en kreativ og spennende dekor, sier Fahlén.

Ifølge gründerne er målet deres nå å få 10.000 norske kvinner som medlemmer – etter lanseringen på kvinnedagen.

- Vi feirer kvinnedagen ved å gi norske kvinner gratis tamponger i pene esker rett hjem i postkassen, forklarer Fahlén.

For å melde deg på gå inn på tamponsforfree.com (ekstern lenke) eller på Facebook/tamponsforfreenorge og registrer deg med navn og adresse.

Mer info om tamponger og menstrausjon finner du på Lommelegen.no! (Lommelegen.no er i likhet med KK.no eid av Aller Internett)

LES OGSÅ: Tamponger suger for bra

Kjappe menstruasjonsfakta

• Menstruasjon varer vanligvis mellom 3 og 7 dager.
• Menstruasjonssyklusen varierer fra jente til jente, men mensen kommer i gjennomsnitt
hver 28. dag.
• I starten av mensperioden vil kvinner i blant føle menssmerter som lette kramper i
magen, og noen ganger i ryggen.
• De vanligste menstruasjonsproduktene er tamponger, bind og truseinnlegg.

KK.no har også testet menstruasjonskoppen, klikk på lenken for å se hvordan den fungerte.

Ved å bruke p-piller på en bestemt måte kan du utsette mensen, om ønskelig.

SE OGSÅ: Den perfekte dingsen å ha i veska

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer