Flette

Nå skal håret flettes

Tone Damli, Lauren Conrad og Victoria Beckham elsker sommerens herligste hårstil – fletter. Vi viser deg hvordan de gjør det.

FLETTER ER HOT: Tone Damli, Lauren Conrad og Victoria Beckham kler alle sommerens rufsete flettestil. Foto: All Over Press
FLETTER ER HOT: Tone Damli, Lauren Conrad og Victoria Beckham kler alle sommerens rufsete flettestil. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ingen tvil om hva som er det aller hotteste på hårfronten om dagen. Fletter, fletter, fletter. Det kryr av fletter i alle slags varianter.

– Var hos beste Evelyn på Inch og fletta håret mitt i går. Eg e svak, svak for fletter altså, skriver Tone Damli på sin blogg (ekstern lenke).

Og hun er ikke den eneste.

Rufsete trend

Selv Victoria Beckham ser ut til å ha falt for sommerens it-frisyre. Designeren går vanligvis for stramme, glatte frisyrer, men da hun viste sin høst- og vinterkolleksjon i Vancouver nylig, gikk hun faktisk for en rufsete flette.

– Både Victoria Beckham og Tone Damli elsker den laidbacke stilen med sommerfletter, konkluderer Silje Pedersen, moteredaktør i KK.

– Fletter er en trend som går igjen hver sommer, og i år skal flettene være store, enten i oppsett eller som en lang, rufsete sideflette, sier hun.

– Både fiskebensflette og tvinnede varianter er populære frisyrer som blir enda hottere utover sommeren. Stilen kan være enten romantisk eller tøff, og du kan gjerne dra litt i fletten så den ikke blir for perfekt. Denne stilen er enkel å kopiere og perfekt både for hverdag, strandliv eller fest!

VEKK MED LUGGEN: Tori Spelling, Jennifer Morrison og Jessica Alba får håret vekk fra ansiktet med nydelige fletter. Vel verdt et forsøk i sommervarmen. Foto: All Over Press
VEKK MED LUGGEN: Tori Spelling, Jennifer Morrison og Jessica Alba får håret vekk fra ansiktet med nydelige fletter. Vel verdt et forsøk i sommervarmen. Foto: All Over Press Vis mer
SØTT: Lauren Conrad har rufset til barndomsfavoritten musefletter. Realitykjendisen elsker fletter i alle slags varianter. Foto: All Over Press
SØTT: Lauren Conrad har rufset til barndomsfavoritten musefletter. Realitykjendisen elsker fletter i alle slags varianter. Foto: All Over Press Vis mer

Kjendisfavoritt

Jessica Alba har elsket å flette luggen og frontseksjonen av håret inn i en hestehale eller topp i årevis – og hun gjør det fortsett. Perfekt for å få håret unna ansiktet nå i varmen.

Saken fortsetter under bildet


Også Lauren Conrad har vært stor fan av småfletter i luggpartiet i årevis. I sommer er hun også ivrig på både rufsete sidefletter og musefletter.

Catherine, hertuginnen av Cambridge, sjokkerte nylig med å gå for oppsatt, og også der så vi fletteelementer. Oppskriften på den kongelige frisyren får du her.

LES OGSÅ: Er du klar for denne hårtrenden?

Rufs, rufs, rufs

Helst skal de være røffe og rufsete, nesten som om du har sovet med dem i håret.

Det ser avslappet og lekent ut, men det er enda en fordel med den rufsete fletta. Den er mye enklere å få til. Den krever nemlig ikke så mye presisjon, og håret kan med fordel være litt bustete før du starter.

Perfekt når du har strandhår, med andre ord.

LES OGSÅ: Taufletta er helt rå

Tipsene du trenger

 • Som med alt oppsatt hår, sitter frisyren bedre om du ikke har helt nyvasket hår. Bruk eventuelt en saltvannsspray eller tørrsjampo for å jukse deg til «dag to-hår» hvis du nettopp har vasket lokkene.

 • Jo mer tekstur du får inn i håret før du fletter, jo mer avslappet, rufsete og romantisk vil fletta se ut. Produkter som hjelper deg med tekstur, er blant annet hårskum, tørrsjampo, hårpudder og saltvannsspray.

 • Du kan også krølle håret først for å gi det ekstra tekstur. Da blir fletta dessuten mer volumiøs, og du ser ut som du har tjukkere hår.

 • Ønsker du en glatt og stram flette, kan du bruke en hårgelé eller -paste for å temme eventuelle løshår og gi sluttresultatet en blank finish.

 • Det er enklere å få stramme, glatte fletter hvis du fletter håret mens det fortsatt er litt vått.


 • FLETTEDILLA: Som hos Moschino og Valentino. Foto: All Over Press
  FLETTEDILLA: Som hos Moschino og Valentino. Foto: All Over Press Vis mer

  Mer om fletter  KK.no har filmet en rekke flettevideoer, og i KK.no's fletteskole lærer vi deg hvordan du går fram for å flette håret på en drøss ulike måter.

  Alle er mulig å få til på seg selv, men hvis du sliter litt med å få fingrene til å henge med, kan du kanskje øve på en venninne først.

  Flere flettesaker fra KK.no finner du nedenfor:
 • Slik lager du taufletten
 • Flett inn et kjede – glamorøs på 1-2-3
 • Her er ettervekst en fordel
 • Lær deg Valentino-fletta
 • Folklore-inspirert flette
 • Flettedetaljene som gjør deg flott i en fei
 • Flett deg et hårbånd
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer