Negler

Nå skal tærne være naturlige

Motehusene setter standarden, og i høst skal tåneglene være uten farge.

NAKENT: Modellene hadde naturlige (men lakkede) tånegler under Zahia Couture-visningen i Paris i sommer. Det ser ut til å bli høstens og vinterens største pedikyrtrend. Foto: All Over Press
NAKENT: Modellene hadde naturlige (men lakkede) tånegler under Zahia Couture-visningen i Paris i sommer. Det ser ut til å bli høstens og vinterens største pedikyrtrend. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi har sett det hos Burberry Prorsum og Chloe, hos Emporio Armani, Gianfranco Ferre og Isabel Marant, hos Thakoon, Prada og Mary Katrantzou. Dermed er det liten tvil om hva som kommer til å bli den største pedikyrtrenden i år:Det er naturlige tånegler som gjelder, og da er det ekstra viktig å gi både føtter og negler en skikkelig god behandling før du stikker føttene nedi sko med åpne tær.

Gi deg selv litt luksus

Du kan selvsagt gjøre det enkelt og betale noen for en profesjonelt utført pedikyr, eller du kan investere i noen få produkter som gjør at du kan gi deg selv litt sårt trengt luksus hele sommeren igjennom. LES OGSÅ: Små fisk står for fopleienDette trenger du:
 • Neglelakkfjerner og bomull
 • Balje, vann og fotsalt eller såpe
 • Neglesaks og -fil
 • Fotfil eller pimpstein
 • Fotkrem (eller en annen fet krem, håndkrem funker fint)
 • Neglelakk
 • Slik får du høstens vakreste føtter

  Fjern lakkrestene: Gamle neglelakkrester er aldri sexy, så start med å fjerne dem.Ta et fotbad: Tapp godt med varmt vann i en balje og ta i litt fotsalt eller såpe. Sliter du med veldig hard hud, finnes det spesielle fotbad som myker opp dette. Sitt med bena i vannet i 10-15 minutter. Fjern død hud: Vask og skrubb føttene godt før du avslutter fotbadet. Bruk gjerne en neglebørste eller en god fotskrubb for å fjerne døde hudceller. Fil deg myk: Det er ofte nødvendig med litt tyngre skyts for å få bukt med lærhuden på hælene og under tåballene. Bruk en fotfil eller pimpstein til å file bort de hardeste partiene, men ikke vær overivrig. Huden er myk etter fotbadet, og det er fort gjort å ta i for hardt. Tørk godt: Tørk føttene godt med et håndkle - ikke glem å tørke mellom tærne.Klipp og fil: Mange har harde negler på tærne - disse er enklest å klippe etter et fotbad. Da er neglene mykere og mer medgjørlige. Her trenger du en god neglesaks eller negleklipper, ikke kjøkkensaksa! Klipp rett over og unngå å klippe neglene for korte. Fil ujevne kanter med ei neglefil. Kvitt deg med ru negler: Hvis du har ruglete tånegler, kan du file oppå negleflaten også. Bruk en flersidig fil med både grove og fine sider. Start med den groveste siden og avslutt med den fineste, for å polere overflaten. Husk neglebåndene: Smør neglebåndene med en neglebåndskrem eller -olje, og dytt dem eventuelt forsiktig bakover med en Q-tips. Ikke bruk skarpe gjenstander til dette, da de kan skade neglebåndene. Unn deg en massasje: Bruk en god fotkrem eller fet bodylotion eller håndkrem. Ta deg god tid, masser føttene og anklene, tærne og hele fotsålen. La kremen trekke godt inn. Fotmaske: Hvis du vil gi huden på føttene ekstra fukt og pleie, kan du smøre på et ekstra tjukt lag med fet fotkrem før du legger deg. Ta på et par sokker - ikke de peneste du har - så unngår du at all kremen gnis av på sengetøyet. Lakk neglene: Den siste finishen, som alltid gjør at tærne dine ser velstelte ut, er å lakke dem. Og i år er det altså naturlige, transparente og lyse farger som gjelder. Putt bomull mellom tærne eller bruk en tåskiller, så unngår du at de nylakkerte neglene kommer borti hverandre. Start med en underlakk – da unngår du at neglene blir gule av lakken. Legg to lag med ønsket farge, med 10 minutters mellomrom. Avslutt gjerne med en overlakk for ekstra glans og varighet.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer