Du får tak i asparges hele året, men aller best er den på våren - da er det sesong for denne rare, grønne veksten som knekker lett og smaker godt. Sesongriktige grønnsaker smaker best fordi de har fått modne naturlig, uten at prosessen har blitt fremskyndet.
Asparges er godt på mange måter. Som tilbehør til mat (eller som alternativ snacks) kan du koke eller steke den. Knekk av den nederste delen av aspargesen (ta tak nederst og omtrent midt på aspargesen, så brekker den der den bør brekke, helt av seg selv) og skyll av den i kaldt vann. pensle med litt olivenolje, krydre med salt og pepper og stek dem i panne (eller på grill, når den tid kommer) til de får gyldne partier. Nam!
Vil du koke asparges, må du først og fremst huske å bruke en høy kjele, for at toppene skal holde seg fine. Det finnes egne aspargeskjeler, men det går fint å bruke en normal kjele. Kok opp i lettsaltet vann med cirka 1/2 ts sukker per liter vann. Når vannet fosskoker, legger du i aspargesen. Den skal ikke koke for lenge, et par minutter er nok. Sprøtt må det være.
Som forrett ved finere anledninger, eller når du bare vil unne deg litt ekstra, er det supergodt hvis du koker aspargesen som vist ovenfor, avkjøler den i iskaldt vann og siden ruller en skive parmaskinke rundt hver asparges. Dandér det hele på en tallerken og hell over litt god olivenolje, samt noen flak nyrevet parmesan. Nam!
(Kilde: frukt.no)
LES FLERE OPPSKRIFTER MED ASPARGES:

