Helse & Livsstil

Nam-nam, p-piller?

Verdens første p-pille i tyggetablett-form er nå på markedet i USA.

Nam-nam, p-piller?
Publisert
Sist oppdatert
Piller pleier vanligvis ikke å smake særlig snasent, og p-piller er intet unntak i så tilfelle. Mange har også problemer med å svelge piller, og flere studier viser at et sted mellom en tredjedel og halvparten av alle kvinner glemmer en eller to piller i måneden, noe som øker riskoen for å bli gravid. I forrige uke ble p-pillen Femcon Fe lansert på det amerikanske markedet, og håpet er at den skal kunne løse flere av disse problemene - pillene kommer nemlig i form av smakfulle tyggetabletter som man enkelt kan ta med seg i veska.

Sånn bortsett fra at de kan tygges og at de smaker spearmint, er det liten forskjell på Femcon Fe og tradisjonelle p-piller. Pillene inneholder de samme hormonene som andre p-piller på markedet.

- Dette er ikke noe kjempesteg fremover, men jeg tror det er et steg som vil være til hjelp. Jeg tror dette er en bedre fremgangsmåte for de kvinnene som har høyest antall uønskede graviditeter, altså unge kvinner, sa gynekolog og professor Lee Shulman under lanseringen av den nye pillen.

Tyggis-pillen produseres av medisinselskapet Warner Chilcott. Foreløpig ser det ut til at norske kvinner må holde seg p-piller uten frisk smak og spreke tyggemuligheter, siden Warner Chilcott bare lager medisiner for det amerikanske markedet.


LES OGSÅ:
 • Trionetta forsvinner
 • P-pille for menn på vei
 • Den store kondomtesten
 • Slik utsetter du mensen

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer