Ulykkelig Forelsket

Når den du elsker, ikke elsker deg

- Du er den eneste som kan bryte den onde sirkelen, sier eksperten.

ULYKKELIG FORELSKET: Er du ulykkelig forelsket i en mann som ikke føler det samme for deg? Da bør du ifølge eksperten komme deg videre.   Foto: mangostock - Fotolia
ULYKKELIG FORELSKET: Er du ulykkelig forelsket i en mann som ikke føler det samme for deg? Da bør du ifølge eksperten komme deg videre. Foto: mangostock - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har vært ulykkelig forelsket vet hvor utrolig smertefullt det er å ha sterke følelser for en som ikke føler det samme

Vi håper, drømmer, ønsker og ber om at han en dag skal gjengjelde følelsene, men til ingen nytte. Hvorfor er det slik at vi blir sittende fast i denne illusjonen om at det kan bli noe mer, og hvordan skal vi klare å komme oss videre?

LES OGSÅ: Slik vet du om du er deprimert

Vi skaper vår egen drømmeverden

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, forteller til KK.no at de sterke følelsene forelskelse medbringer er årsaken til at mange ender opp med å gå rundt og være ulykkelig forelsket i en som åpenbart ikke er interessert i dem.

- Det å være forelsket er en intens følelse som setter et kraftig sug i oss, og jo kraftigere disse følelsene er, jo riktigere tenker vi at denne personen er for oss.

- Når vi er forelsket i noen og følelsene ikke blir gjengjeldt, er det noe rart som skjer med oss - vi får en enorm lengsel etter den ikke-eksisterende kjærligheten.

- Vi savner den, drømmer om den og får innimellom smuler av den når vi møter på den utkårede. Alle disse følelsene fungerer nesten som bensin på bålet – de forsterker troen om at det er ekte kjærlighet, og det til tross for at mesteparten av dem er negative. Vi tenker at siden følelsene er så sterke så må den vi lengter etter være veldig veldig viktig, forklarer hun.

FØLELSER: Forelskelse skaper sterke følelser, og det er det som årsaken til mange ender opp med å gå rundt og være ulykkelig forelsket i en som åpenbart ikke er interessert i dem.  Foto: ivolodina - Fotolia
FØLELSER: Forelskelse skaper sterke følelser, og det er det som årsaken til mange ender opp med å gå rundt og være ulykkelig forelsket i en som åpenbart ikke er interessert i dem. Foto: ivolodina - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Kan du finne kjærligheten via mobilen?

Ønsker ikke å være brutal i avvisningen

Men hvordan kan du vite hundre prosent sikkert om han er interessert eller ikke?

Schmidt forteller at hvis du er ulykkelig forelsket, og har vært det en stund, så vet du mest sannsynlig svaret.

- Hvis du er ulykkelig forelsket så vet du innerst inne hva som foregår – med mindre du er så sjenert at du ikke har prøvd å gi uttrykk for hva du føler.  Har du prøvd og ikke har fått den responsen du ønsket, så har du svaret ditt. Hadde han vært interessert så hadde han respondert.

Det som er dumt i slike situasjoner hvor folk er ulykkelig forelsket, er ifølge Schmidt at vi av ren snillhet har en tendens til å være litt utydelige når vi er uinteresserte.

- Vi ønsker ikke å være brutale i avvisningen og leverer dermed en litt halvhjertet oppmerksomhet til den det gjelder. Og det er nettopp dette som fører til at en blir hektet og ulykkelig forelsket – en får små kjærlighetssmuler som gjør at de bygger opp håp om at det kan blir noe mer. Men det stemmer jo ikke.

UINTERESSERT: Mange ønsker ikke å være brutale i avvisningen og leverer dermed litt halvhjertet oppmerksomhet til den som er forelsket. Dette er dumt, da slikt ofte forsterker følelsene til vedkommende.  Foto: lithian - Fotolia
UINTERESSERT: Mange ønsker ikke å være brutale i avvisningen og leverer dermed litt halvhjertet oppmerksomhet til den som er forelsket. Dette er dumt, da slikt ofte forsterker følelsene til vedkommende. Foto: lithian - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Klar for å date igjen etter bruddet?

Få hjelp til å gå videre

Så hvordan i alle dager skal du klare å komme deg ut av denne onde kjærlighetssirkelen?

Schmidt forteller at den eneste løsningen er å kutte han helt ut av livet ditt og gå videre.

- Du må ta tak selv og be venninnene dine om hjelp. Fortell dem hvor ulykkelig forelsket du er i denne personen, og hør hva de har å si om situasjonen.

- Her vil det være viktig å snakke med noen venninner som du vet at vil fortelle deg sannheten. Som du sikkert vet, har noen venninner en tendens til å støtte deg uansett hva og fortelle deg akkurat det du vil høre.

- De må si det som det er «vet du hva kjære, du er helt hekta på en mann som ikke er interessert i deg».

Etter å ha innsett at det ikke vil bli noe mer, kan det for mange være tungt å sitte hjemme alene med de vonde tankene og følelsene. Derfor mener Schmidt det kan være bra å bryte opp hverdagen og komme seg vekk litt.  

- Stikk på en høsttur i fjellet sammen med venninnene, besøk familien eller ta deg en shoppingtur til Paris. Gjør noe drastisk slik at du ikke blir sittende hjemme å sjekke mobilen hvert femte minutt. For det er akkurat det vi ender opp med å gjøre, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer