Mens

Når den ene har mer lyst

...enn den andre - hva er da løsningen?

Foto: Blend / Image Source
Foto: Blend / Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Seksuell lyst forandrer seg ikke bare fra dag til dag, men også gjennom ulike faser i livet. Noen forskjeller er dere nødt til å godta, mens andre igjen er det mulig å gjøre noe med. Nøkkelen er uansett å snakke sammen, i stedet for å gå rundt og være misfornøyde.

 • Få lyst på lyst
 • Du har bedre sex enn du tror
 • Sex uten akrobatikk

 • Her er noen gode råd, skriver About Sexuality.com.

  1. Gå i dere selv

  Det er å lett å legge skylden på den ene parten, men dere er faktisk to om det. Husk også at selv om den ene ikke har et like stort behov for sex, så kan det oppleves sårt å føle at man ikke «strekker til» for den andre.

 • Vet du hvor mye du har behov for?
 • Dersom du er fornøyd, hvordan er det å høre at partneren din ikke er det?
 • Dersom du er den utilfredstilte parten, er det mulig å forklare hvorfor uten å snakke om antallet samleier dere har hver uke?
 • Hva betyr det at du vil ha sex?
 • Hva tror du det betyr at din partner vil ha sex?
 • Uten å fordele skyld, hva tror du er årsaken til at dere har ulikt behov for sex?

  2. Få til en dialog

  Dette virker åpenbart, men det er lettere sagt enn gjort dersom disse forskjellene har vært en kilde til diskusjon over tid, men her er noen spørsmål dere kan prate rundt.

  1. Hva betyr sex for dere?
  Enten dere vil ofte eller sjelden, hva handler sex om for dere? Handler det om å «lette på trykket» eller være nær hverandre,? Snakk om dette og rydd unna eventuelle misforståelser.

  2. Hva betyr dilemmaet for dere?
  Selv om en gang i uken er nok for den ene av dere, hva betyr det at det ikke er på langt nær nok for den andre? Er dere enige i at dette tærer på forholdet deres eller er det bare en av dere som ser problemet? Dersom dere prioriterer sex forskjellig, er det mulig å kompromisse litt her?

  3. Hva er målet deres?
  At dere prater om dette betyr at dere vil forbedre tingenes tilstand, men hva er det egentlige målet? Er det å få slutt på den andres mas eller er det et oppriktig ønske om å styrke forholdet? Selv om den ene klarer seg med sex en gang i uken er det ingen selvfølge at det oppleves tilfredsstillende dersom den andre er konstant sulteforet på sex.

  4. Hvilke forandringer er mulige?
  Det er nemlig fullt mulig å forandre seg, men dersom dere bestemmer dere for at «jeg er ikke så seksuell av meg» eller «han kommer aldri til å forstå at jeg trenger mye mer kos for å få lyst», da blir det med ett mye vanskeligere.

  5. Hva er dere villige til å gjøre for dem?
  Kanskje trenger dere litt hjelp utenifra, i såfall: er dere villige til å gå sammen til en fagperson? Dersom dere kjøpte en bok om dette, er dere villige til å lese den sammen og snakke om det dere leser?

  3. Søk profesjonell hjelp

  Klarer dere ikke å få til en dialog på egen hånd, ta i bruk en tredjeperson i form av en psykolog eller samlivsrådgiver for å nærme dere problemet på en annen måte.

  4. Hjelp til selv-hjelp

  Det finnes masse litteratur om sex. Legg turen om biblioteket og se om du finner en tittel som treffer deg. Bla litt i boka og se hva slags råd som blir tilbudt og hva slags tone boken har. En bok dere kan relatere dere til kan være en fin måte å undervise dere selv på.

  5. Finn løsninger

  Akkurat som du kompromisser om hvilke filmer dere skal se, hva dere skal ha til middag og hva dere skal gjøre i helgen, så er det mulig å kompromisse når det kommer til sex også. Dette betyr ikke å gjøre ting du er ukomfortabel med, men om å ha et åpent sinn og om å bli klar over dine egne og partnerens lyster for kanskje å finne en løsning som gir dere begge glede og tilfredsstillelse i forholdet.

  Husk også at sex ikke trenger å handle om samleie alene. Sjekk dette.

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer