Forelsket I Mannen Til En Venninne

Når du forelsker deg i venninnens kjæreste

– Dette er noe av det verste sviket du kan gjøre mot en venninne, sier sexologen.

FORELSKET: Det er ikke så enkelt å styre hvem man får følelser for, og forelsker du deg i venninnens kjæreste kan dette føre til mange vonde følelser for flere parter. Foto: highwaystarz - Fotolia
FORELSKET: Det er ikke så enkelt å styre hvem man får følelser for, og forelsker du deg i venninnens kjæreste kan dette føre til mange vonde følelser for flere parter. Foto: highwaystarz - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Ingenting er så berusende deilig som å være stormende forelsket. Det er ikke uten grunn at det kalles for en kjærlighetsrus,

Forelskelsen kan nemlig påvirke nervesystemet i hjernen din på samme måte som kokain.

Dessverre er det ikke så enkelt å styre hvem man får følelser for, og dersom følelsene ikke er gjengjeldt kan det føles veldig smertefullt.

Men hva hvis du forelsker deg i noen du absolutt ikke burde forelske deg i – nemlig en venninnes kjæreste eller ektemann?

– Ja, det hender jo at man forelsker seg i venninnens kjæreste. I utgangspunktet har man nok en sperre for dette, da det er noe av det verste sviket du kan gjøre mot en venninne, sier sexologisk rådgiver Siril Jensen til KK.no. 

LES OGSÅ: Forelskelse og lyst er ikke det samme

Husk at forelskelser ikke varer evig

Mange vil gjennom livet bli betatt og forelske seg opptil flere ganger. Også om man selv har en partner. Men det er ikke dermed sagt at man alltid burde følge følelsene sine.

– Dersom man er så uheldig å få følelser for venninnens kjæreste vil jeg si man står i et dilemma; skal man følge sine følelser eller ta hensyn til venninnen og vennskapet? Sier hun og legger til:

VENNSKAP: Er du forberedt på å ofre vennskapet til fordel for en flyktig forelskelse? Foto: Samfoto
VENNSKAP: Er du forberedt på å ofre vennskapet til fordel for en flyktig forelskelse? Foto: Samfoto Vis mer

– Man kan anerkjenne følelsene og dernest ikke oppsøke «faren» videre. Rett og slett holde seg unna og la følelsene slukne.  Dersom man oppsøker, flørter, møtes i skjul og så videre, vil man holde forelskelsen gående. Det er ikke så heldig siden det er typen til venninnen din. 

Forelskelser varer tross alt ikke for evig, og du kan derfor risikere å ødelegge et langt og godt vennskap til fordel for noe som ikke vil vare.

– Min mening er at man skal tenke seg godt om før man velger kjærlighet fremfor vennskap. Forelskelsen kan være like flyktig som den kom, og da står man der og har mistet «alt», forklarer sexologen.

LES OGSÅ: Når den du elsker, ikke elsker deg

Er det verdt å miste vennskapet?

Å være forelsket føles riktignok fantastisk, men dersom du av moralske grunner ikke kan gi deg hen til forelskelsen kan det føles veldig vondt.

Og selv om du alltid pleier å dele slike ting med din venninne, kan det nok være lurt å tenke seg godt om før du innrømmer til henne hva du føler.

– Før du eventuelt hopper i det og forteller det til venninnen din bør du være sikker på at følelsene er gjensidige. Er det gjensidig bør typen gjøre det slutt i det forholdet han er i.

- Uansett hvor man da trår videre, vil det mest sannsynlig ikke være særlig populært hos venninnen, forteller Jensen. 

TIE: Selv om du alltid pleier å dele slike ting med din venninne kan det nok være lurt å tenke seg godt om før du innrømmer til henne hva du føler. Foto: Scanpix/NTB
TIE: Selv om du alltid pleier å dele slike ting med din venninne kan det nok være lurt å tenke seg godt om før du innrømmer til henne hva du føler. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

Man bør derfor være forberedt på at vennskapet vil kjølne, og dere kan bli uvenner, eventuelt bare for en periode. 

– Dette vil jo også avhenge av hvor langvarig og seriøst ditt forhold blir med hennes tidligere mann, sier hun og legger til:

– Dette er en vanskelig situasjon, men jeg mener man kan styre den i stor grad. Er man derimot helt sikker på at dette er mannen man vil dele resten av livet med, så kjør på, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer