BRUKER MYE TID PÅ JOBB: Noe av det viktigste å få klarhet i, er om han gjør det fordi han brenner for jobben eller for å slippe unna noe hjemme. Foto: NTB Scanpix
BRUKER MYE TID PÅ JOBB: Noe av det viktigste å få klarhet i, er om han gjør det fordi han brenner for jobben eller for å slippe unna noe hjemme. Foto: NTB Scanpix
Sex

Når jobben blir «elskerinnen» hans

- Jobber han mer for å bruke mindre tid med deg, trenger forholdet en sjekk, sier ekspert.

KK.NO: «Vi må avlyse avtalen», «jeg rekker ikke hjem fra kontoret til middag» eller «jeg må bare fikse det her før jeg legger meg».

Hørt det før?

Dersom du føler at kjæresten din nærmest er utro med jobben fordi han bruker så mye tid på den, så er det flere ting du ifølge samlivsekspertene kan gjøre. 

LES OGSÅ: Velger du alltid feil partner?

Unngår han deg?

EKSPERT: Sexolog og rådgiver Ulla Aasland. Foto: Hilde Brevig
EKSPERT: Sexolog og rådgiver Ulla Aasland. Foto: Hilde Brevig Vis mer

- Om man føler seg tilsidesatt fordi man tenker at partneren bruker for mye tid på jobb og for lite på deg, er det viktig å ta dette opp med partner med det samme, sier sexolog Ulla Aasland til KK.no.

Hun forklarer at dersom man opplever en slik situasjon, kan det være at vonde følelser oppstår.

Frustrasjon over at man kanskje ikke får den oppmerksomheten man trenger for å føle seg ivaretatt som partner, kan være noe man kjenner på i en slik situasjon.

- Man må lytte til hverandre og forsøke å forstå den andres følelser. Samtidig er det viktig at den som føler seg tilsidesatt forstår partneren som tilbringer mye tid på jobb. I tillegg til familie er arbeidsplassen en av de viktigste arenaene, voksne mennesker befinner seg i, minner hun.

Psykolog Ingvild Hurlimann, som har erfaring fra blant annet parterapi og familieterapi, sier til KK.no at én ting er hva jobben faktisk krever - en annen ting er hvordan man velger å prioritere:

- Om det er slik at man tar på seg mer arbeid for bevisst å bruke mindre fritid med sin partner, så er det jo forholdet som trenger en sjekk, sier Hurlimann.

Om intimiteten er svekket, blir den ifølge henne ikke næret av at man bruker mindre tid på hverandre.

- Om jobben i seg selv er den arenaen hvor den ene føler seg flink, mestrende og glad, så vil jo det sannsynligvis avspeile seg hjemme, en glad partner som realiserer seg selv, vil mest sannsynlig ha mer å gi av seg selv til den andre også, påpeker hun.

LES OGSÅ: Disse mennene faller kvinner for

ARBEIDSNARKOMAN? Noen mennesker bruker mer tid på jobb enn andre, og for enkelte er arbeidslivet blitt en livsstil. Ifølge ekspertene er det viktig å gi hverandre rom, og også snakke åpent om hvordan man føler situasjonen er. Foto: NTB Scanpix
ARBEIDSNARKOMAN? Noen mennesker bruker mer tid på jobb enn andre, og for enkelte er arbeidslivet blitt en livsstil. Ifølge ekspertene er det viktig å gi hverandre rom, og også snakke åpent om hvordan man føler situasjonen er. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kvalitet framfor kvantitet

Aasland påpeker at arbeidsplassen for mange ikke kun er en jobb, men også en livsstil.

Har man det på denne måten, må man forklare dette for kjæresten, slik at han eller hun kan forstå hvor mye jobben betyr.

EKSPERT: Psykolog Ingvild Hurlimann. Foto: Ingvildhurlimann.com
EKSPERT: Psykolog Ingvild Hurlimann. Foto: Ingvildhurlimann.com Vis mer

Psykolog Hurlimann sier at dersom den andre ikke får det den trenger av tid med partneren sin, så handler det ofte i stor grad om hvordan den tiden man har sammen faktisk brukes.

- Det å ha mye tid sammen uten at det er tilstedeværelse og nærvær, vil ikke gi noen større følelse av å bli elsket, prioritert og verdsatt.

Løsning må ifølge psykologen uansett bli å kommunisere bedre sammen.

Det handler om å øke tilstedeværelsen og nærværet, og ha det morsomt når man er sammen.

- Da vil kanskje uansett den andre kunne komme tidligere hjem iblant, fordi det er lengsel etter mer av akkurat dette.

Til forsiden