I tillegg er de fleste av oss klar over at hverdagslige ting som mobiltelefoner, vannflasker, dørhåndtak, nøkler og penner også bør rengjøres av og til, for å forhindre at de blir bakteriebomber.
Det finnes imidlertid én ting mange av oss har, men som vi antagelig ikke tenker på å vaske – og det er gjenbruksposen som brukes til å bære shopping og matvarer.
Matemballasje og plast kan fort revne og lekke, noe som gjør at safter – som for eksempel fra rått kjøtt, kan trekke inn i stoffet.
Med tiden kan dette føre til en bakteriespredning - både i posen og i maten du handler.
LES OGSÅ: Så skitten er arbeidspulten din

Kan inneholde skadelige bakterier
En studie gjennomført av forskere ved University of Arizona i samarbeid med Loma Linda University i California våren 2010 så nærmere på dette med gjenbruksposer og hygiene.Og forskerne, som testet 84 gjenbruksposer som var brukt til å frakte mat, fant at over halvparten av disse var smittet med potensielt skadelige bakterier, har Azcentral.com (ekstern lenke) tidligere skrevet.
Tolv prosent av posene innholdt E.coli, noe som kan være en indikasjon på ekskrementer og mer skadelige patogener (sykdomsfremkallende stoffer).
I tillegg viste resultatene at 97 prosent av personene som eide posene aldri hadde vasket dem.
- Smittespredningen skjer når mat, som safter fra rått kjøtt, lekker på stoffet, uttalte mikrobiolog, forskningsleder og professor Charles Gerba i forbindelse med studien:
- Det er helt tilfeldig hvem som blir syke eller ikke. Noen ganger kan posene inneholde mye bakterier, noen ganger ikke. Det er rett og slett et sjansespill dersom du ikke rengjør dem eller bytter de ut.
LES OGSÅ: Husk å vaske hele hånden
Vask posen hver 14. dag
Ifølge Gerba lønner det seg å rengjøre posene (de som er i stoff kan som oftest slenges i maskinen) minst hver 14. dag.For å unngå bakterievekst bør du også bytte ut gjenbruksposen hver sjette måned, samt bruke egne poser for kjøttprodukter. Disse bør også vaskes for hver gang du har brukt dem.
- Selv om kjøtt oftest er pakket inn, kan innpakningen også ha blitt utsatt for bakterier fra lekkede kjøttsafter, forklarer Gerba:
- Du bør også unngå å lagre matvarene i bagasjerommet, da dette er et yndet grosted for bakterier.
Selv om gjenbruksposen din kan inneholde bakterier, er det ifølge Gerba ingen grunn til å bli hysterisk.
Så fremt du rengjør og bytter den ut regelmessig, er det ingen helserisiko knyttet opp mot bruken av slike produkter.
LES OGSÅ: Hvor ofte rengjør du treningsmatten?