Hud

Nattkremtips

Mens du drømmer søtt, jobber huden på høygir. Helst vil den ha det fett, så smør på.

Publisert
Sist oppdatert
● Kjøp nattkrem og øyekrem i samme merke. De virker sammen, og dermed får du økt produkteffekt og mer for pengene. Ved å bruke produkter som er lagd med samme basisingredienser oppnår du det som kalles en synergieffekt. Det betyr at hudens egne prosesser stimuleres.● Ta på nattkrem på halsen og helt ned på brystpartiet. Brystpartiet har også tynn, sensitiv hud og blir lett tørr og rynkete.● Spenningen i hodebunnen kan gjøre det vanskelig å sovne godt. En lett hodebunnsmassasje før leggetid gjør underverker både for håret og søvnen.● Ta litt krem på fingrene (hvis du ikke vil bruke av nattkremen, kan du bruke en vanlig bodylotion) og masser den inn i nakken og skuldrene, så skal du se at Ole Lukkøye blir mer samarbeidsvillig.Trenger huden din nattkrem?Det gjør den dersom du svarer ja på minst 2–3 av spørsmålene under:* Er du over 25 år?* Drikker du mindre enn en halv liter vann om dagen?* Glemmer du iblant å bruke fuktighetskrem?* Har du solt deg mye i årenes løp?* Røyker du?* Virker huden din ofte tørr?* Har du tendenser til linjer eller rynker?* Opplever du ofte stress?* Arbeider du mye foran en dataskjerm?* Føler du at huden trenger enoppkvikker?Omvendt filosofiIkke alle produsenter er enige i at fete kremer er best om natten. Det biodynamiske hudpleiemerket Dr. Hauschka bygger på en helt annen teori enn tradisjonell hudpleie. Hos Dr. Hauschka er man enig om utgangspunktet: Huden jobber mest aktivt om natten.- Nettopp derfor skal du la huden ta hånd om seg selv da, sier Dr. Hauschkas hudekspert, Claudia Bezold-Ferrari. - Hvis du smører fete, aktive kremer på huden rett før sengetid, er det det samme som å spise et kjempemåltid rett før du legger deg. Da blir kroppens funksjoner forstyrret, og dusover urolig og dårlig. Et «lett kveldsmåltid» for huden, som kun består av vanlig rengjøring, aktiverer huden til selv å stå for de nødvendige reparasjonene. Dr. Hauscka-kremer selges i helsekostforretninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer