Hodepine

Naturlige hjelpemidler mot hodepine

Ikke kast deg over smertestillende med én gang symptomene dukker opp.

PRØV NATURLIGE HJELPEMIDLER FØRST: Hvis symptomene fortsatt er milde, kan naturlige ting som peppermint, ingefær eller vann hjelpe.  Foto: Thinkstock.com
PRØV NATURLIGE HJELPEMIDLER FØRST: Hvis symptomene fortsatt er milde, kan naturlige ting som peppermint, ingefær eller vann hjelpe. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er slettes ikke uvanlig at du blir rammet av hodepine fra tid til annen - eller i verste fall av en kraftig migrene. Når du er kjent med smertene har du sikkert oppdaget at det lønner seg å finne noe raskest mulig mot smertene, med én gang symptomene dukker opp. Men før du kaster deg over de smertestillende tablettene skal du vite at det finnes andre triks - som i tillegg er naturlige - som kan få bukt med problemet, skriver Huffington Post (ekstern lenke). LES OGSÅ: Supermaten som ikke koster

Ikke kast deg over smertestillende

Ettersom de fleste vil bli kvitt smertene med én gang, er det alt for mange som tyr til smertestillende tabletter du får kjøpt på butikken eller på resept, før de prøver noe annet. Men selv om det finnes flere medisiner som skal fungere på nettopp dette, finnes det mange naturlige remedier som vil ha samme effekt. American Academy of Neurology og American Headache Society publiserte nylig en liste over forskjellige grep du kan benytte deg av som er helt naturlige, og som kan redusere og forebygge smertene. Hvis du kjenner smertene sniker seg på, prøv noen av disse triksene: (Artikkelen fortsetter under bildet)

Peppermint

Det er faktisk helt sant! Hvis du er veldig plaget med hodepine og migrene er du helt sikkert klar over at enkelte lukter kan trigge smertene. Men spesielle lukter kan faktisk bidra til å redusere smertene også, og spesielt peppermint har en effekt hvor den kan redusere smerte. Studier viser at det samme gjelder grønne epler. - Det er fortsatt veldig individuelt og det er ikke sikkert det fungerer for alle, men i verste fall kan det fjerne andre vonde lukter, forteller Alexander Mauskop, en nevrolog som jobber spesielt med hodepiner.

Ingefær

Det er nesten ingen grenser for hvilke positive effekter ingefær har. Har du en forkjølelse kan en kopp med ingefær og honning være det du trenger for å komme deg på beina igjen. I tillegg har ingefær anti-inflammatoriske egenskaper som kan bidra til å redusere smerter ved migrene, og eventuelt redusere kvalme som oppstår i forbindelse med smertene. LES OGSÅ: Supermaten som ikke koster

Drikk mer vann

Veldig mange hodepiner skyldes mangel på væske, så dette bør egentlig være noe av det første du sjekker. Spesielt i sommermånedene hvor kroppen har behov for enda mer. Mauskop forteller at du raskt kan sette en stopper for hodepinen ved bare å drikke noen glass med vann når du kjenne symptomer. Hvis du syns det blir vanskelig å skylle ned glass etter glass, skal du vite at du også kan tilføre opp til én liter vann fra maten du spiser. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Prøv en massasje

Hodepine og migrene kommer ofte av spenninger i nakke og rygg, eller som følge av stress og mas. En massasje kan bidra til å løse opp spenningen og få deg til å slappe av som også gjør at hodepinen slipper taket.En tidligere studie viste blant annet at personer som ofte hadde problemer med migrene, hadde mye færre anfall etter seks uker med regelmessig massasje. Men det er stor fare for at du må fortsette med dette uendelig - og det kan derfor bli dyrt. Et annet alternativ er å gi gni litt på tinningene. Mauskop forteller imidlertid at det ikke finnes noe bevis for at dette hjelper, men hvis det funker for deg, hvorfor ikke!LES OGSÅ: Matvarene du alltid bør ha i husetDenne artikkelen har tidligere vært publisert på KK.no, men har blitt funnet frem for å glede nye lesere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer