SJEKK NEGLENE: Det kan være lurt å ta en liten ekstra-titt på neglene dine. De kan nemlig si ganske mye om helsetilstanden din.  Foto: A C. Blystad/ T. R. Engen
SJEKK NEGLENE: Det kan være lurt å ta en liten ekstra-titt på neglene dine. De kan nemlig si ganske mye om helsetilstanden din. Foto: A C. Blystad/ T. R. Engen Vis mer

Negler

Neglelakk kan gjøre neglene gule

Særlig hvis du bruker lakk veldig ofte. Her er løsningen på problemet!

Publisert
Har neglene dine begynt å bli gule? Da kan det faktisk være lakkens «feil». Særlig når du bruker mørke lakker, kan du merke at neglene blir misfarget.

Uansett om du ønsker en lysere, mer naturlig lakk på neglene eller du bare vil ta en pause mellom pedikyrene og manikyrene, ser det ikke særlig pent ut med misfargede, gule negler.

For å få neglene tilbake til en sunn farge, kan du faktisk bleke neglene litt etter at du har fjernet lakken.

MISFARGER: Mørk neglelakk er kjent for å misfarge neglene. Husk alltid å bruke en underlakk for å beskytte neglen før du legger en mørk eller pigmentert neglelakk.  Foto: Getty Images/Hemera
MISFARGER: Mørk neglelakk er kjent for å misfarge neglene. Husk alltid å bruke en underlakk for å beskytte neglen før du legger en mørk eller pigmentert neglelakk. Foto: Getty Images/Hemera Vis mer
SMART TRIKS: En tannbørste og litt blekende tannkrem kan gjøre mye for neglene dine.  Foto: Colourbox
SMART TRIKS: En tannbørste og litt blekende tannkrem kan gjøre mye for neglene dine. Foto: Colourbox Vis mer

Forebygging er best

Som med mye annet, er det enklere å forebygge problemet enn å bli kvitt det etter det har oppstått. Slik er det også med misfargede negler.

Hvis du skal bruke mørke eller fargesprakende neglelakker er det derfor ekstra viktig å alltid bruke en underlakk.

(Saken fortsetter under bildet.)


– Underlakk bør du alltid bruke. Det beskytter neglen fra å bli gul, gjør holdbarheten bedre og sørger for at fargen kommer mer til sin rett, har Hanna Karlsson i Make Up Store tidligere uttalt til KK.no.

En god underlakk har også andre fordeler. Du kan blant annet velge en underlakk som hjelper mot sprø negler som fliser seg opp, eller du kan velge en mot ujevne negler som glatter ut overflaten.

LES OGSÅ: Slik bør neglene dine klippesPrøv tannbørsten

Heldigvis finnes det råd for deg som har slurvet med underlakken eller fått misfargede negler også.

Karianne Indbjør (39) er skribenten bak den norske neglelakkbloggen Neglelakkmani og har tidligere delt noen gode tips for å få bort gulfargen med KK.no.

– Det jeg har brukt mot misfarging på neglene er en tannbørste og tannkrem med slipe eller blekeeffekt. Det hjelper også å buffe (altså bruke den glatte siden på filen, som jevner ut overflaten på neglen og gir den glans) lett en gang i måneden med en buff- eller poleringssfil, sa Indbjør.

NEGLEBAD: Sitron er et kjent kjerringråd mot misfargede negler, men prøv heller følgende: Dypp neglene i en blanding av hydrogenperoksid (kan kjøpes på apoteket), natron og vann i omtrent et minutt for å bleke misfargede negler.  Foto: All Over Press
NEGLEBAD: Sitron er et kjent kjerringråd mot misfargede negler, men prøv heller følgende: Dypp neglene i en blanding av hydrogenperoksid (kan kjøpes på apoteket), natron og vann i omtrent et minutt for å bleke misfargede negler. Foto: All Over Press Vis mer

Blek neglene

Et annet råd er å lage deg et lite negleblekingsbad.

Lag en blanding av vann, hydrogenperoksid og natron. Dypp neglene i denne i omtrent ett minutt. Dette bør fjerne det meste av misfargingen.

(Saken fortsetter under bildet.)


Du bør imidlertid være sikker på at det ikke kan være en annen årsak til misfargingen. I sjeldne tilfeller kan gule negler være symptomer på sykdom i skjoldbruskkjertelen eller lungene, i tillegg til diabetes og psoriases.

Noe litt mer vanlig er at det er en indikasjon på neglesopp. Neglesopp kan være vanskelig å kurere, og hvis du ønsker å behandle det, krever det ofte langvarig innsats. På apoteket selger de midler du kan bruke, funker ikke det bør du oppsøke lege.

LES OGSÅ: Visste du dette om neglene dine?

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer