Neglelakk

Neglelakken som varer hele ferien

Her er løsningen for deg som vil slippe avflasset neglelakk etter noen dager.

BLANKT OG LENGE: Shellac gir et veldig blankt og langvarig resultat. Det finnes også andre alternativer for deg som vil ha neglelakk hele ferien.  Foto: Per Ervland
BLANKT OG LENGE: Shellac gir et veldig blankt og langvarig resultat. Det finnes også andre alternativer for deg som vil ha neglelakk hele ferien. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En lekker farge på neglene er en av de kjappeste måtene å føle seg bitte litt mer fresh og på. Men av og til flasser neglelakken av etter bare et par dager. Spesielt irriterende er det om du er på ferie og ikke har tatt med deg hverken neglelakkfjerner eller neglelakk.

Derfor er permanent lakk et supert alternativ nå om sommeren. Dette produktet sitter lenger enn vanlig neglelakk, og derfor kan du nyte hele ferien uten å tenke på pedikyr eller manikyr.

Hva er det?

KK.no har tidligere testet Shellac, det produsent Creative Nail Design (CND) kaller et hybridsystem for neglene og en neglelakkrevolusjon.

Shellac kombinerer egenskapene til neglelakk og gelé til et produkt som altså skal sitte pent på neglene uten å flasse av eller ripes opp i minst to uker.

– Den originale Shellac fra CND (Creative Nail Design) er en power polish som gir perfekt lakkering med 14 dagers holdbarhet, uten riper og med en speilblank finish, forklarer Gry Haugen, PR-ansvarlig hos NeglAkademiet AS, som fører Shellac i Norge.

– Shellac må herdes i UV-lampe og utføres i over 600 salonger rundt om i hele Norge. Neglelakk holder vanligvis i cirka 3-5 dager før den begynner flasse av, og er noe enhver kunde kan gjøre hjemme selv, med varierende resultater.

Shellac-lakken skal altså sitte pent på neglene uten å flasse av eller ripes opp i minst to uker.

– Det kommer med en toukers «grave i jorda»-garanti, så det er bare å komme tilbake hvis det skulle skje noe med dem før det er gått to uker, forklarte Carina Strand hos Bislett Hudpleie da KK.no lekte testkaniner for en tid tilbake.

LES OGSÅ: Slik legger du helt perfekt neglelakk

50 farger

Nå består Shellac-utvalget av 50 farger. I tillegg er det 15 ulike effektlakker som kan kombineres til 815 forskjellige looker.

Gry Haugen forteller at det er én farge som skiller seg ut i sommer.

– Bestselgeren i sommer er knalloransje Shellac Tropix, som nok også er den hotteste fargen nå. En flott frisk farge som passer perfekt på sommerbrune hender og føtter.

– Like etter følger Tutti Frutti, en kald og fargesterk rosafarge som også er veldig fin mot brun hud., sier hun.


Se noen av de mest populære sommerfargene her:


LES OGSÅ: Moteredaktør Siljes favoritt-neglelakk nå


Slik funker det

Neglepleieren starter med å rense neglene for neglelakkrester, olje og smuss, før hun dytter forsiktig på neglebåndene.

– Selv om jeg sier ifra på forhånd, er det mange som kommer uten å ha stelt neglene sine først. Hos oss tilbyr vi bare selve lakkingen, så jeg ber alltid kundene file og stelle neglene sine før de kommer, sier Carina Strand.

Først legger hun et lag med underlakk. Alle lakkene er spesielle Shellac-lakker og man kan altså ikke bruke hvilken lakk som helst.

Underlakken herdes så i 20 sekunder i en liten maskin med UV-lys og vifte.

(Saken fortsetter under bildet)


Så legges to lag med neglelakk og ett lag med overlakk. Jo tynnere lagene er, jo bedre.

Mellom hvert lag herdes lakken i UV-lyset. To minutter etter hvert strøk.

Til slutt, etter at overlakken har herdet, er alt helt tørt og du kan putte hånda ned i veska for å grave fram nøklene eller lommeboka uten at du får hverken riper eller bulker i lakken.

Og ja, det funker faktisk!


Flere alternativer


Tone Lise Salongene utfører Gelish Permanent Lakk som er noe av det samme som Shellac (fra kr 425). Siden etterspørselen etter tilsvarende hjemmeprodukter har vært så stor, har Tone Lise også nylig utviklet et hjemmeapparat med egen liten varmelampe og nødvendige produkter. Prisen er kr 1500 for settet, og du kan velge og vrake i mange farger som du kan kjøpe ved siden av.

Her kan du finne ut hvor de utfører denne typen permanent lakk: Tone Lise Salongen (ekstern lenke)

Se komplett liste over steder som tilbyr Shellac på NeglAkademiets hjemmeside.(ekstern lenke)

Prisene vil variere noe fra salong til salong, men regn med å betale cirka 350 kroner for en shellacmanikyr.

LES OGSÅ: Er Shellac verdt 350 kroner? Vi testet

Slik får du den av igjen

Fjerning av Shellac er litt annerledes enn fjerning av vanlig neglelakk.

For det første må du bruke ren aceton som fås kjøpt på apoteket. Den må være i kontakt med neglene i ca. 10 minutter, før det bare er å dra den forsiktig av neglen. Ingen gnikking, med andre ord.

Du kan kjøpe spesielle pads hos de som legger Shellac, eller du kan bare dynke en vanlig bomullsdott og feste den over neglen med teip eller aluminiumsfolie. De fleste steder som tilbyr Shellac tilbyr også fjerning, hvis du vil slippe styret med å kjøpe inn aceton og gå rundt med bomullsdotter på neglene.

Selv om det ikke er noen spesielle forholdsregler du må ta for at Shellacen skal sitte i de nevnte to ukene, anbefaler David Barton å smøre hendene og neglene godt hver dag og å bruke hansker når du vasker opp.

HERDES: UV-lyset gjør at lakken herdes, tåler mer og sitter lenger.  Foto: Aina Kristiansen
HERDES: UV-lyset gjør at lakken herdes, tåler mer og sitter lenger. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
HJEMMEBRUK: Slik ser det ut, utstyrskiten fra Tone Lise for ekstra holdbar gellakk. Foto: Produsenten
HJEMMEBRUK: Slik ser det ut, utstyrskiten fra Tone Lise for ekstra holdbar gellakk. Foto: Produsenten Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer