KVELDSSPISING: Det er helt greit å spise sent, om det passer deg best. Foto: Getty Images/Creatas RF
KVELDSSPISING: Det er helt greit å spise sent, om det passer deg best. Foto: Getty Images/Creatas RFVis mer

Vekt

Nei, du blir ikke tjukk av å spise på kvelden

Det er det totale dagsinntaket som betyr noe, ikke når på døgnet du spiser.

Er du en av dem som unngår å spise etter klokken 19 fordi du har hørt at det du spiser på kvelden lettere vil lagres som fett?

LES OGSÅ: Så mye mat trenger du hver dag

Vi har jo alle lest at siden forbrenningen går ned når vi sover, så vil maten vi inntar på slutten av dagen ikke bli forbrent på samme måte som maten vi spiser tidligere på dagen, og dermed lagres den som sideflesk i stedet.

Det høres sannsynlig ut, men det stemmer faktisk ikke.

Kroppen jobber likevel

Jo, forbrenningen din går litt ned om natten, men kroppen jobber da også. Den driver renovasjonsarbeid i form av å reparere og fornye celler, og rydder opp i hjernen (og hvem trenger ikke det, hehe).

Fordøyelsessystemet ditt jobber som vanlig natten gjennom, så maten du spiser klokka ni blir ikke liggende i magen til morgenen etter.

Hvorvidt du legger på deg, kommer an på hvor mye mat du spiser i løpet av hele dagen, og om du spiser mer enn kroppen forbrenner i forhold til aktivitetsnivået ditt.

Altså - du blir like tjukk av å spise tre doble cheeseburgere om du spiser dem klokken 16 eller 19.

Se opp for snackingen

Når det er sagt er det gjerne slik at det er på kvelden vi er fysne på noe godt. Det er da vi finner fram pottisposen fra kjøkkenskapet, eller setter sjokoladeskålen på bordet.

Hvis du går i den fella at du spiser ekstra på kvelden, enda du allerede har spist middag og er mett, da vil du oppleve at vekta går oppover. Men det er altså like dumt å spise sjokolade når du sitter ved kontorpulten din midt på dagen.

LES OGSÅ: Slik får du sutt på småspisingen

Et poeng som tilsier at det kan være lurt å ikke spise sent, er at du vil sove dårligere om du legger deg stappmett. Sånn sett kan det godt være lurt å spise middag tidligere.

Men du trenger altså ikke avslå en middag på kvelden fordi du tror du legger på deg av det. Så lenge det ikke blir middag nummer to spiller det ingen rolle.

Se videoen under, som oppsummerer på en enkel måte:Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: