Glutenfri Mat

«Nei takk. Jeg tåler ikke gluten»

Har «nye» allergier og trend-dietter ødelagt for venninnekvelder og fellesmiddager?

IDENTITETSMARKØR: Hvilken diett du følger sier mye om identiteten din, mener Kristin Undheim ved markedshøyskolen.  Foto: All Over Press
IDENTITETSMARKØR: Hvilken diett du følger sier mye om identiteten din, mener Kristin Undheim ved markedshøyskolen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE:  - Nei takk. Jeg tåler ikke gluten, sier Trine og vifter avvergende med hånden.

Det nybakte olivenbrødet med sprø skorpe blir sendt videre. Ingen bryr seg, stemningen er høy. 

Dette er den årlige samlingen for gamle venninner. Serveringen er en klassiker – indrefilet og rødvin, men nå synes den passé. 

– Jeg er på lavkarbo, forklarer Randi, når hun får et spørrende blikk på de fløtegratinerte potetene som blir skjøvet til side. 

– Og jeg har kuttet ut rødt kjøtt, smiler Hege unnskyldende. 

Eva bare pirker i maten. 

– Sorry, jeg holder meg til raw food.

Hva er det som skjer?

LES OGSÅ: Vurderer du karbo-kutt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer