Helse & Livsstil

Nei til røykekutt-hjelp

Hver fjerde røyker planla å stumpe røyken ved årsskiftet - men vil helst gjøre det uten hjelp.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det viser en ny undersøkelse utført av MMI for Sosial- og helsedirektoratet i uke 50 i 2006.

– Det er gledelig at én av fire ønsker å stumpe røyken nå ved nyttår. Men det er skremmende at så få ønsker å søke hjelp når de skal slutte. Forskningen viser at sjansen for å klare å slutte øker dramatisk hvis man ber om hjelp, mens kun 3 prosent av dem som prøver å slutte på egenhånd er røykfrie etter ett år, sier avdelingsdirektør Kari Huseby i Sosial- og helsedirektoratet i en pressemelding.

77 prosent av sier nemlig at dersom de skal slutte å røyke, vil de gjøre det på egenhånd, uten hjelp fra helsepersonell, røykesluttkurs eller lignende. Det mest aktuelle hjelpemiddelet er nikotintyggegummi eller -plaster. 9 prosent vurderer å begynne med snus som en del av røykeslutt-opplegget.

– Vi vil anbefale dem som skal slutte å søke hjelp. Sjansen for å lykkes øker vesentlig om man benytter seg av ulike røykesluttprodukter eller de tilbudene som finnes. Hvis man ringer Røyketelefonen 800 400 85 eller ber om hjelp hos legen sin eller på apoteket, er sjansen betraktelig større for at en holder seg røykfri gjennom hele det nye året, sier Kari Huseby.

Hele spørreundersøkelsen finner du her (PDF-fil).


LES OGSÅ:
 • Ny røykepille på markedet
 • Bare røykekutt er godt nok
 • Tren deg røykfri
 • 15 røykeslutt-tips


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer