Helse & Livsstil

Nei til sex med eksen

Er det ikke rart hva som kan virke som en god idé klokken 3 natt til lørdag - som sex med eksen. Si nei, er et av våre tips til en mest mulig smertefri hjerteknusperiode.

Nei til sex med eksen
Publisert
Sist oppdatert
De fleste av oss har vært der: klokken er 3, du har nettopp blitt dumpet av kjæresten, det er natt til lørdag og du har drukket trøstevin med venninnene. Du griper mobilen, og slår det nummeret du egentlig hadde lovt deg selv å slette fra minnet. Både telefonens og ditt eget. Regel nummer 1 for å komme deg gjennom et brudd med verdigheten og selvrespekten i behold, er derfor:
Legg fra deg telefonen!
Tenk deg om før du ringer: Hva tror du egentlig du kommer til å oppnå ved å ringe ham? Kommer han til å ta deg tilbake? Kommer lyden av deg snufsende, gråtende og anklagende, til å minne ham på hvor mye han savner deg? Kan du overtale ham til å snu på flisa og bli sammen med deg igjen? Neppe.

Regel nummer 2: Dropp glorifiseringen!
Det er merkelig hvor vellykket forholdet fortoner seg idet det er over. Det smarteste du kan gjøre etter bruddet er å velte deg i minner og eksens fryktelige uvaner. Husk hvordan han sto opp om natta for å spise matrestene i kjøleskapet, prompingen under dyna, eller hvordan han aldri skiftet sokker uten at du ba ham om det. Eller enda verre – lot sokkene være på under akten.

Regel nummer 3: Overvåking er ikke akseptabel oppførsel
Selv om det er uvant og hjerteskjærende å ikke ane hvordan eksen tilbringer dagen, er det ikke alternativ å luske i buskene og spionere. Du har vel uansett ikke spesielt lyst til å se eksen din hånd i hånd med en ny kjæreste? Og det finnes få ting som er mer patetisk enn å bruke dagen på en som har sagt at han ikke vil tilbringe et minutt til sammen med deg.

Regel nummer 4: Sex med eksen? Takk, men nei takk!
Alle vet at det hender at man går på en smell når eksen er med i bildet. Møter du eksen på byen, kan det være fryktelig lett å bli med ham hjem.
- Selv om det føles bra i det første sekundet du ser ham, og ikke minst idet du drar av ham buksene, fører sex med eksen kun til at det blir mer rot i hodet ditt etterpå. Du vil føle deg som dritt, og uansett om sexen er bra er det ikke verdt det, skriver Greg Behrendt i boka «It's called a breakup because it's broken».

Regel nummer 5: Ha det gøy!
Nei, denne regelen står ikke i kontrast til regel nummer 4. Noe av det aller viktigste du kan gjøre etter bruddet er å gjøre morsomme ting sammen med gode venner. Gå på bar og drikk deilige drinker, se en morsom film på kino, eller sjekk det hotteste nye bandet på en bra klubb.

Over eksen og klar for nye romanser? Sjekk vår guide til nettflørting .

Har du noen gode tips? Del dem her.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer