Helse & Livsstil

Nerden er et varp

De perfekte datene blir de verste partnerne. Men velger du en «nerd» derimot..

Nerden er et varp
Publisert
Sist oppdatert
De perfekte datene kan faktisk ende opp med å være de verste kjærestene, viser rykende ferske forskningsresultater.
 • Slik takler du nerden
 • Nerd eller poppis?

  Populære mennesker som er kløppere i å håndtere sosiale situasjoner er overvurderte som romantiske partnere, viser en studie utført ved The Nortwestern University. Disse menneskene viser seg nemlig å være langt mindre tilfredse og trofaste i seriøse forhold. Fordi de er flinke til å se hvordan handlingene deres påvirker andre klarer de å skreddersy oppførselen sin til anledningen. - De er sosiale kameloner, sier professor ved universitetet, Michael E. Roloff til LiveScience.com.Han forteller at de sosiale vinnerne er raske til å fange opp de minste signaler.- De vokter seg vel for å si noe som sårer andre og er derfor som oftest godt likt, forklarer professoren.

  Den perfekte daten

  Forskning viser nå at denne taktikken er til stor hjelp på sjekkern, ja til og med i arbeidslivet. - Men problemet er at kamelonene har vanskelig for å skru av denne monitoren igjen, sier Roloff videre. Selv om disse menneskene er de vi som oftest vil være i et romantisk forhold med, så viser de seg å være mindre egnede som livspartnere. - Ønsket om å tilpasse seg enhver situasjon eller sosiale klimaer hindrer dem i å presentere seg selv slik de egentlig er. Selv om de er godt likt og som oftest suksessfulle, så er de rett og slett ikke så «dype», sier forskeren.

  Tilbake til virkeligheten

  Sammen med Courtney N. Wright og Adrienne Holloway satte professoren 97 single voksne under lupen. Forskerteamet så på de sosiale partnernes evne til å være trofaste, intime og deres evne til å vise følelser. Det viste seg at de var både konfliksky og uærlige. - Det er ikke det at de er svikefulle eller onde, men de har en måte å se ting på og en måte å nå sine mål på som gjør dem attraktive sosialt sett, men mindre lojale som partnere, sier professor Roloff. De som ikke er så sosiale av seg derimot, er mindre tilbøyelige til å maskere følelsene sine og unngå konfrontasjoner. På den annen side kan nerdete typer ofte si sårende ting, fordi de ikke vet bedre. De rare og mindre sosialt dyktige menneskene som alltid ser ut til å trampe rundt i salatbollen (ofte bærende på en datamaskin eller en mattebok), er mer genuine og egnede som romantiske partnere, skal vi tro forskerne bak studien. Studien vil bli å lese i sin helhet i tidsskriftet Communication Reports.LES OGSÅ:
 • Gå rett på sak
 • Datingens fire bud
 • Dump singellivet
 • Grønn på sjekker'n?
 • Slik skal en bra mann være
 • Slik vil han ha deg
 • Slik får du draget i andre runde
 • Veien til enhver manns hjerte
 • Lær å kysse med stil
 • Den ultimate flørteguiden
 • Datetips for fattigluser
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer