Helse & Livsstil

- Nesten umulig å få fugleinfluensa

- I vår del av verden er det nesten umulig å få fugleinfluensa, sier lege og akupunktør Lars Omdal.

- Nesten umulig å få fugleinfluensa
Publisert
Sist oppdatert
- Du må ha mye direkte kontakt med fugler for at du skal kunne bli smittet av fugleinfluensa, og selv da er risikoen lav, sier Omdal og rister på hodet over medienes enorme fokusering på fugleinfluensa-viruset.

- Dette er en dyresykdom, ikke en menneskesykdom. Det finnes en teoretisk mulighet for at viruset skal kunne smitte fra en fugl og over på et menneske som har en annen virusinfeksjon. Da kan det oppstå en mutasjon, og et nytt, skummelt virus kan utvikles. Men dette er ikke realiteter. Et slikt mutert virus kan dukke opp om 5, 10 eller 50 år, men foreløpig finnes det ikke, sier Omdal.

- Du må omtrent hente inn en smittet svane og ha den i senga for at det skal være noen sjanse for at du får sykdommen. I Asia, hvor viruset først dukket opp, lever menneskene i ekstrem nærkontakt med fugler, men i vår del av verden er det ikke slik. Her er det nesten umulig å få fugleinfluensa, beroliger Omdal.


LES OGSÅ: Til kamp mot influensaen

- Nesten umulig å få fugleinfluensa
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer