Helse & Livsstil

Nødhjelp for sminkoholikere

En rekke amerikanske hudleger setter sine pasienter på kosmetikk-avvenning.

Nødhjelp for sminkoholikere
Publisert
Sist oppdatertI USA ser man konturene av en ny bevegelse. Hudleger og dermatologer forsøker å skape en kosmetikk-fri trend: Hudminimalisme.

Legene mener bruken av kremer og andre hudpreparater har tatt helt av, og at overforbruket gjør mer skade enn gagn. Ifølge en artikkel i The New York Times opplever flere leger at pasientene lider av plaget og irritert hud på grunn av overdreven kosmetikkbruk.

I tillegg blakker mange seg på svinedyre produkter, som ikke gjør mer for huden enn billige varianter. I en test av rynkekremer, gjort av Consumer Reports, går det fram at det ikke er noen sammenheng mellom pris og kremens effekt.

Ingen av kremene reduserte rynkene med mer enn 10 prosent, hvilket knapt er synlig. Den billige rynkekremen fra Olay Regenerist fungerte faktisk bedre enn kremer som var seks ganger dyrere.

Felles for hudlegene som nå går ut mot overdreven kosmetikkbruk, er at de kun anbefaler de enkleste midler for å holde huden ved like. En mild vaskekrem er nok. Noen av legene mener man kan bruke en fuktighetskrem i tillegg, andre mener det er unødvendig.

- Man bør se på kosmetikk som noe som er dekorativt og hygienisk. Ikke på noe som kan endre hudkvaliteten din, uttaler William P. Coleman, viseadministrerende direktør i American Academy of Dermatology til The New York Times.

Dermatologen Fran E. Cook-Bolden mener alle produktene vi bruker på huden er overflødige. I stedet for å kjøpe kostbare peelingkremer som skal fjerne døde hudeceller, anbefaler hun rett og slett å skrubbe huden med en vaskeklut.


LES OGSÅ:
 • Kostbar skjønnhet
 • Spis deg pen


 • Nødhjelp for sminkoholikere
  Nødhjelp for sminkoholikere
  Nødhjelp for sminkoholikere
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer