FEIL VALG: Det er en del av livet, vi bommer og trår feil. Men det trenger ikke være for sent å ombestemme seg! Foto: Kaspars Grinvalds - Fotolia
FEIL VALG: Det er en del av livet, vi bommer og trår feil. Men det trenger ikke være for sent å ombestemme seg! Foto: Kaspars Grinvalds - Fotolia Vis mer

Sterke Historier

- Noen går hver dag til en jobb de ikke burde vært i

Er det på tide å gjøre noe med det?

Publisert

KK.NO: Vi mennesker er vanedyr og vi liker rutiner. Samme frokost, samme middag, samme jobb. Men, noen ganger trengst det endring.

I sin faste spalte, skriver coach og mental trener, Christine Otterstad, om dette temaet.

Ifølge henne er det nesten aldri for sent å snu og gjøre om på valg du har tatt:

LES OGSÅ: KK-coachen om å leve i nået

Hva vil andre si?

I min jobb som mental trener møter jeg hver uke mennesker som til daglig tar valg på grunnlag av omgivelsene.

Mange har allerede tatt feil valg, mens andre er på vei til å gjøre det.

I forrige uke var jeg med en særdeles oppspilt venninne på et oppdrag. Hun skulle få sin første tatovering. Jeg skulle være med som moralsk støtte. Fnisende ramlet vi inn på tatoveringsstudioet og satte oss for å vente på tur.

Men venninnen min ble mindre og mindre snakkesalig etter hvert som tiden gikk. Jeg ba henne fortelle meg hva som var galt.

«Jeg har ombestemt meg. Jeg vil ikke ha tatovering likevel. Men nå MÅ jeg, for jeg har jo fortalt om dette til så mange!» svarte hun og så på meg med tårer i øynene.

«Så du har tenkt å merke kroppen din for resten av livet, selv om du egentlig ikke vil, fordi du har fortalt om dette til så mange?!» svarte jeg.

LES OGSÅ: Tatovering du kan angre på

Begrensende

Min venninne er ikke alene om å tenke på denne måten. Noen går hver dag til en jobb de ikke burde vært i.

Andre studerer kanskje noe det skulle vise seg ikke var slik de trodde. Mens andre igjen lever kanskje i et dårlig ekteskap fordi de ikke tør gå. De har tross alt vært skilt før, og hva vil verden si om de skiller seg igjen?

Det er menneskelig å bekymre seg for hva omverdenen måtte mene og tro om våre valg.

Men, det er også veldig begrensende for vår utvikling og vår trivsel.

Ofte er vi redde for å fremstå som vinglete, feige eller ressurssvake om vi innrømmer at vi har tatt feil valg. Derfor tror vi ofte at vi må holde ut.

Men det er faktisk helt motsatt.

LES OGSÅ: 10 prosent av norske kvinner tatoverer seg

Ombestem deg!

Man burde ikke holde ut et valg som viser seg å være feil. Det er faktisk helt i orden å ombestemme seg! Det er ikke snakk om å feige ut, det er snakk om å ta ansvar for seg selv og sin egen trivsel.

De fleste valg kan gjøres om igjen. Man kan ombestemme seg helt til man blir fornøyd. Det betyr bare at man blir litt klokere og lærer litt mer om seg selv for hver gang.

Og min venninne? Hun bestemte seg for å hoppe av karusellen.

Det å tatovere seg var feil valg for henne. Akkurat nå.

Men kanskje ombestemmer hun seg!

Denne spalten ble opprinnelig publisert i KK19.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer