Brus

Nordmenn drikker over 5 millioner liter Solo i påskemåneden

Dette bør du vite om appelsinbrusen.

SOLO: Nordmenn elsker påske - og hva er den vel uten Solo, kvikklunsj og appelsiner? Faktisk drikker nordmenn hele 5 millioner liter av appelsinbrusen i påske-måneden.  Foto: Tone Ruud Engen
SOLO: Nordmenn elsker påske - og hva er den vel uten Solo, kvikklunsj og appelsiner? Faktisk drikker nordmenn hele 5 millioner liter av appelsinbrusen i påske-måneden. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Endelig er påsken her!

Og er det noen som setter pris på påsken, så er det nordmenn. Nå pakker vi med oss alt av skiutstyr og stuer hele familien inn i bilen for å reise på fjellet.

Der venter gode skiturer i fjellsolen, og hva er vel bedre enn en skitur uten kakao, appelsiner, Kvikk Lunsj - og ikke minst Solo?

For vi drikker mye appelsinbrus i påsketiden. Joakim Sande, daglig leder i Solo AS, kan fortelle at nordmenn drikker omtrent 5 millioner liter Solo i påskemåneden.

LES OGSÅ: Derfor må vi på legevakten i påsken

Inneholder litt mindre kalorier og sukker

Men hvordan er næringsinnholdet i brusen som er nordmenns påskefavoritt?

Den inneholder jo tross alt appelsin - kan den være litt sunnere?

- Solo med sukker er den brusen som inneholder minst kalorier per 100 gram og litt mindre sukker sammenlignet med annen sukkerholdig brus, sier Marie Brochmann, ernæringsfysiolog og ernæringsrådgiver ved ICON studio.

- Ser man på kalorier, så innholder vanlig sukkerholdig Solo 41 kilokalorier per 100 gram. Annen brus ligger et sted mellom 40-45, sier Joakim Sande, daglig leder i Solo AS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer