Helse & Livsstil

Nordmenn er nest penest

Synes vi selv, da.

Lille speil på veggen der, hvem er lekrest på stranda her?
Lille speil på veggen der, hvem er lekrest på stranda her? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nordmenn tror godt om sitt eget utseende, ifølge en undersøkelse utført av lastminute.com. I sammenligning med andre europeere rangerer vi nemlig oss selv som nest mest tiltrekkende på stranda, kun slått av italienerne. Italienerne tar seg best ut på stranda, ifølge 37 prosent av de spurte, mens 34 prosent mener at det er vi nordmenn selv som stikker av med førsteplassen. Vi plasserer svenskene på fjerdeplass med 22 prosent av stemmene, men svenskene selv tar enda mer i enn nordmennene og mener at de er de selv som tar seg best ut i standpositur. Britene vinner turnoff-prisen i strandsammenheng. Hele 61 prosent mener at britene er det folkeslaget som tar seg verst ut. Tett etter følger tyskerne, som ble rangert som styggest av 42 prosent av de spurte (det var mulig å velge flere alternativer i undersøkelsen).Også de europeiske kokekunstene ble rangert i undersøkelsen, i tillegg til hvilke europeere som er de beste og dårligste feriekameratene. Om vi er godt fornøyd med vårt eget utseende, så er vi ikke fullt så glade i det norske kjøkkenet. Kun åtte prosent mener at norsk mat er best i Europa. Øverst på tronen finner vi det italienske kjøkken, fulgt av det franske på andre plass med 32 prosent, og det spanske på tredje plass med 23 prosent. Også her kommer britene dårlig ut - 43 prosent mener at britisk matlaging er verst i Europa.Tyskerne gjør det ikke særlig bra i noen deler av undersøkelsen, 47 prosent sier at tyskere er det folkeslaget de helst vil unngå når de reiser på ferie. I stedet er vi mest glade i å treffe andre skandinaver, inkludert andre nordmenn. Undersøkelsen er gjort i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Spania, Italia, Tyskland og Frankrike. Totalt deltok 11 500 testpersoner.Vil du bli enda lekrere?
 • Jill Jahrmann har de beste treningstipsene
 • Jeanette Roede råder deg om mat
 • KKs ekspertstylist Helge Borgen gjør deg trendy
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer