Helse & Livsstil

Nordmenn er tyggegale

Vi tygger tyggegummi som aldri før.

Nordmenn er tyggegale
Publisert
Sist oppdatert
De siste årene har nordmenn fylt opp handlekurven med dyrere og mer eksklusive matvarer, krona er sterk og røykeloven får nikotinsugne til lengte etter noe de kan putte i munnen. Kanskje er det da naturlig at vi tygger tyggegummi som aldri før?
 • Kyss mer - lev lenger
 • Oppvask gir bra sex
 • Alternativ til røykerne

  Siden 2006 har tyggegummimarkedet opplevd en vekst på i overkant av en tredel. Her til lands tygger vi nå tyggegummi for rundt 700 millioner kroner i året. To av grunnene til at tyggissalget øker, er at det er et viktig alternativ til sigarettene og at nye tyggegummisorter har kommet på markedet, tror Knut Gartland, markedssjef i AC Nielsen.– Tyggegummi har i løpet av de senere årene fått egenskaper som dekker nye behov med hensyn til hygiene, helse og velvære. I tillegg er det naturlig å anta at tyggegummi er et stadig viktigere alternativ for røykere, sier Gartland.

  Lystige bobler

  Daglig leder for Cadbury Norge, Kristoffer Ellingsen, tror noe av veksten i markedet skyldes at vi tygger tyggegummi i flere situasjoner nå enn tidligere.– Før tygget man mest tyggegummi fordi man ville rense tennene etter et måltid, eller var redd for dårlig ånde. Nå tygger mange rett og slett fordi de har lyst på det, sier Ellingsen.LES OGSÅ:
 • Lyst på lyst?
 • Få blikkontakt på nettet
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer