Helse & Livsstil

Nordmenn på vibratortoppen

Nordmenn er flinkest i verden til å kjøpe vibratorer på nett, ha one night stands og å glemme kondomene.

Nordmenn på vibratortoppen
Publisert
Sist oppdatert
Det er en av konklusjonene i Durex' store årlige sex-undersøkelse. Det er niende år på rad Durex gjennomfører undersøkelsen, og den omfatter 41 land og mer enn 371 000 deltakere.

69 prosent av nordmennene sier at de foretrekker å kjøpe vibratorer over internett. Verdensgjennomsnittet ligger på 42 prosent. Minst nettshoppende er inderne, kun 17 prosent av dem kjøper sex-leketøy på nett. På den annen side ligger India også klart på toppen over de som ikke vil kjøpe vibratorer i det hele tatt - 52 prosent sier at de ikke ville kjøpt slike ting. Bare 6 prosent av østerrikerne sier det samme.

Nordmenn ligger likevel ikke på topp hva angår å faktisk eie sex-leketøy. 39 prosent sier de har en vibrator, og dermed blir vi slått av både australierne, kanadierne, svenskene, britene, amerikanerne og taiwanerne.

Islenderne debuterer tidligst seksuelt, med en gjennomsnittlig debutalder på 15,6 år. Nordmenn er også tidlig ute, men en gjennsomsnittsalder på 16,5 år, bare slått av New Zealand, Danmark, Sverige, Tyskland og Island. Igjen er inderne mest kyske med en gjennomsnittlig debutalder på 19,8 år. Verdensgjennomsnittet er på 17,3 år.

Sexmessig er det ganske dårlig stelt her nord. Mens grekerne kan skryte av å ha 138 samleier i året, kan ikke nordmenn skilte med flere enn 98, fem mindre enn verdensagjennomsnittet. Japanerne er minst seksuelt aktive, ifølge undersøkelsen, med 45 samleier i året.

Derimot er vi nordmenn dårligst i verden til å beskytte oss når vi har sex - 73 prosent av de spurte oppgir at de har hatt ubeskyttet sex med ukjente partnere, mens verdensgjennomsnittet er bare 47 prosent. Ikke overraskende er det også slik at nordmenn ligger helt på topp på hva angår seksuelt overførbare sykdommer. 21 prosent av oss oppgir å ha hatt dette. Inderne lever minst risikofylt - kun hver femte person har hatt ubeskyttet sex med ukjente partnere, og bare 4 prosent har hatt en kjønnssykdom.

44 prosent av nordmennene i undersøkelsen sier at de er fornøyde med sexlivet sitt, og 53 prosent ønsker at de hadde sex oftere. Også svenskene sliter med tilgangen på sex; 52 prosent av dem vil også ha sex oftere enn de har nå. Gjennomsnittlig har nordmenn 12,1 sexpartnere, mens tyrkerne har 14,5 og inderne tre.

Vi ligger fremdeles på verdenstoppen i ennattsopplegg. 70 prosent av alle nordmenn oppgir å ha hatt en one night stand.

Hele Durex-undersøkelsen kan du lese her.


LES OGSÅ:
 • Alt du trenger å vite om kjønnssykdommer

 • Nordmenn på vibratortoppen
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer