NORSK SJEKKE-APP: WiMeet er utviklet av fem unge menn fra Krigsskolen.  Foto: KK
NORSK SJEKKE-APP: WiMeet er utviklet av fem unge menn fra Krigsskolen. Foto: KK Vis mer

Wimeet

Norsk sjekke-app WiMeet tar opp kampen mot Tinder og Happn

Skal få fart på kjærligheten ved å fjerne chatte-funksjonen.

Publisert

KK.NO: Digital dating er på god vei ut av tabufengselet, og flere og flere av oss møter nå den rette via mobilen. 

Har du vært medlem av Tinder og Happn over lengre tid uten hell? Da er kanskje den nye norske sjekke-appen WiMeet noe for deg. 

LES OGSÅ: Kan du finne kjærligheten via mobilen?

Utviklet av fem menn fra Krigsskolen  

Mads Larsen (26) og Manav Kumar (26), som begge er offiserer og jobber ved Krigsskolen, startet utviklingen av appen sammen med sine tre offiserkompiser Emil Blom Onshuus (27), Ole Ulvund (29) og Lasse Brurok (29). 

De ønsket å lage et verktøy som minimerer tiden du bruker i «cyberspace», slik at du heller går ut og treffer nye mennesker ansikt til ansikt. Resultatet ble WiMeet – en sjekke-app uten chatte-funksjon.  

Inne i appen ligger mange kaféer, spisesteder, friluftsaktiviteter og andre kjente møteplasser i ditt nærområde. Når du har funnet en person du synes virker interessant ut fra noen få bilder og oppgitte interesser, kan du foreslå å møte vedkommende på et valgfritt sted. 

Du har ingen anledning til å skrive til eller snakke med vedkommende, og den du inviterer har da 15 minutter på seg til å godta eller avslå invitasjonen.

FJERNET CHATTE-FUNKSJONEN: De som bruker WiMeet får ikke snakke sammen før de møtes på date.  Foto: Phase4Photography - Fotolia
FJERNET CHATTE-FUNKSJONEN: De som bruker WiMeet får ikke snakke sammen før de møtes på date. Foto: Phase4Photography - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Sikre tegn på at han er keen på deg

Slik fungerer WiMeet 


For mer informasjon kan du ta en titt på videoen nedenfor:  

LES OGSÅ: Fant drømmemannen på Tinder

Skeptisk til den manglende chatte-funksjonen 

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, er usikker på om WiMeet har en sjanse mot de større veletablerte sjekke-appene. 

EKSPERTEN: Peder Kjøs.  Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr
EKSPERTEN: Peder Kjøs. Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr Vis mer

- Hvorvidt WiMeet vil bli tatt godt imot eller ikke, kommer an på om den tilbyr noe som brukerne opplever som nytt, spennende og nyttig - den må ha ett eller annet fortrinn. 

- Så vidt jeg skjønner er greia her at man ikke skal kunne chatte på forhånd, altså at kontakten er enda mer strippet ned enn på de andre appene. Jeg tror kanskje ikke at det er noen fordel, men det gjenstår jo å se. Det er ikke lett å forutse hva folk vil like. 

Videre forteller han at det for enkelte kan være skummelt å møte en de ikke har snakket med på forhånd. 

- Man vet jo ingenting om vedkommende. Noen ganger kan det være lurt å la være å møte noen som man får en litt dårlig magefølelse av - en slik sikkerhetsvurdering blir vanskeligere her, sier han. 

SKEPTISK: Kjøs er skeptisk til at det ikke er mulig å snakke sammen i forkant av daten.  Foto: Monkey Business - Fotolia
SKEPTISK: Kjøs er skeptisk til at det ikke er mulig å snakke sammen i forkant av daten. Foto: Monkey Business - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Har Tinder og Happn gjort folk mer kresne?

Positivt med en ny vri 

Siril Jensen, som er sexologisk rådgiver, er positiv til den nye sjekke-appen. 

- Jeg synes det er positivt med en ny vri - det at man møtes først. Det vil være mer effektivt, da man raskt finner ut om det er kjemi eller ikke. I tillegg slipper man å snakket med en person i månedsvis som ikke er den han eller hun har utgitt seg for å være. Det er i mine øyne en sunnere måte å bli kjent på, da det blir mer ekte og man kan ikke gjemme seg bak skjermen på den ene eller andre måten. 

- Fordelen er jo at alle på et slikt sted mer eller mindre har samme agenda - å finne seg en partner. Det er ærlig og man vil ha en felles forståelse for spillereglene.

Synes du ikke det er litt skummelt å skulle møte en man aldri har snakket med?

- Nei, men en viktig ting jeg vil påpeke er at man bør møtes offentlig, og ikke privat - av sikkerhetsmessige årsaker. Det vil alltids være noen der ute som har andre hensikter og kan benytte seg av tilgjengeligheten en slik app vil gi, sier hun. 

LES OGSÅ: Derfor bør du gi daten to sjanser

Flere nye sjekke-apper, som Bumble og Heaps

Er verken Tinder, Happn eller WiMeet noe for deg? Du trenger ikke gi opp mobil-sjekkingen av den grunn!

Flere og flere ser ut til å foretrekke å bruke mobilen når de skal finne en potensiell partner, noe en rekke datingsider har plukket opp. 

Dette har resultert i at det de siste årene har blitt lansert en rekke nye sjekke-apper som minner om Tinder og Happn, men med enkelte nye funksjoner. Blant dem er appene Bumble og Heaps.

Bumble fokuserer på å unngå at kvinner skal få slibrige meldinger av sine «matcher». Dermed er det kun kvinnene som får lov til å starte en samtale.

Den nye appen Heaps gjør at hele vennegjenger matches med hverandre til felles fest. Denne appen er blitt svært populær i Danmark og samarbeider blant annet med Roskilde-festivalen. 

Ellers er også dating-apper som Badoo, Match.com, Møteplassen, sukker.no og MobiDate gode alternativer - kanskje du finner den store kjærligheten på en av disse?

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer