ELSKER NEGLELAKK:  Foto: Per Ervland
ELSKER NEGLELAKK: Foto: Per ErvlandVis mer

Neglelakk

Norske jenter er neglelakkgærne

- Salget har økt med 80 prosent, og det fortsetter å stige.Stem her!

Bruker du neglelakk?Mens det før var noe oftest sett på godt voksne damer og gothere, er farge på neglene noe «alle» har i dag.

Som med vesker, hvor det hver sesong utkåres en it-veske – kommer også sesongens it-farge for lakker. Neglelakk er så å si blitt det nye tilbehøret.

Og det merkes godt på salgstallene hos produsentene også.

SE OGSÅ: Gjør du denne negletabben?

Ja, hele tiden!
 
671 (55%)
Av og til
 
389 (32%)
Nei, så å si aldri
 
168 (14%)
TO LAKKER: Norges nye musikkstjerne, Hanne Kolstø (32), går for kortklippede negler i to ulike lakker. Foto: Per Ervland
TO LAKKER: Norges nye musikkstjerne, Hanne Kolstø (32), går for kortklippede negler i to ulike lakker. Foto: Per Ervland Vis mer

Fantastisk økning

Isa Dora er det merket som har størst andel av neglelakkmarkedet i sitt segment i Norge - på 60 prosent, ifølge tall fra Kosmetikkleverandørenes Forening (KLF).

Salget av lakker har økt kraftig i løpet av kort tid her til lands, ifølge Elisabeth Sæbø, merkevaresjef hos kosmetikkprodusenten.

- Isa Doras omsetning av neglelakker har økt med nesten 80 prosent fra 2010 til 2011, og fortsetter å stige, uttaler hun til KK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


MAKEUPARTIST: Stephan Ulvund Øien er ansvarlig makeupartist for Isa Dora. Foto: isadora.blogg.no
MAKEUPARTIST: Stephan Ulvund Øien er ansvarlig makeupartist for Isa Dora. Foto: isadora.blogg.no Vis mer

Derfor er vi neglelakkgærne

Men hvorfor er norske damer blitt så neglelakkgærne?- I en tid hvor de fleste er opptatt av å ha en naturlig look, klarer neglelakk å gi et subtilt hint om hvem vi er. Og det gir det lille ekstra vi trenger for å la personligheten vår stråle igjennom en sliten jobbunifom, tror Stephan Ulvund Øien, ansvarlig makeupartist for Isa Dora.

- Samtidig er ikke neglelakk en alt for stor investering, og dermed en lav terskel for å følge med på trendene. Neglelakk er jo noe alle har råd til, og kanskje den enkleste makeupen å introdusere for nye forbrukere, legger han til.

Perfekt neglelakk

Det å bruke litt farge på neglene er altså raskt blitt et av de heteste stiltriksene.

Musikkstjerner som Eva Weel Skram og Hanne Kolstø – og Silje Pedersen, mote- og skjønnhetsredaktør i magasinutgaven av KK - sverger alle til neglelakk, gjerne i forskjellige farger.

Er du også allerede neglelakkfrelst, kan det være smart å få med seg de beste eksperttipsene – da kan den nemlig holde i opptil 10 dager.

Sliter du med gule negler som følge av neglelakkbruk, kan du få gode råd mot misfarging i denne artikkelen.

Delta i konkurranse:

Saker spesielt utvalgt for deg:

Mest populære saker: