Neglelakk

Norske jenter er neglelakkgærne

- Salget har økt med 80 prosent, og det fortsetter å stige.

ELSKER NEGLELAKK:  Foto: Per Ervland
ELSKER NEGLELAKK: Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stem her!

Bruker du neglelakk?

Mens det før var noe oftest sett på godt voksne damer og gothere, er farge på neglene noe «alle» har i dag. Som med vesker, hvor det hver sesong utkåres en it-veske – kommer også sesongens it-farge for lakker. Neglelakk er så å si blitt det nye tilbehøret. Og det merkes godt på salgstallene hos produsentene også.SE OGSÅ: Gjør du denne negletabben?

Fantastisk økning

Isa Dora er det merket som har størst andel av neglelakkmarkedet i sitt segment i Norge - på 60 prosent, ifølge tall fra Kosmetikkleverandørenes Forening (KLF).Salget av lakker har økt kraftig i løpet av kort tid her til lands, ifølge Elisabeth Sæbø, merkevaresjef hos kosmetikkprodusenten.- Isa Doras omsetning av neglelakker har økt med nesten 80 prosent fra 2010 til 2011, og fortsetter å stige, uttaler hun til KK.no.(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Derfor er vi neglelakkgærne

Men hvorfor er norske damer blitt så neglelakkgærne?- I en tid hvor de fleste er opptatt av å ha en naturlig look, klarer neglelakk å gi et subtilt hint om hvem vi er. Og det gir det lille ekstra vi trenger for å la personligheten vår stråle igjennom en sliten jobbunifom, tror Stephan Ulvund Øien, ansvarlig makeupartist for Isa Dora. - Samtidig er ikke neglelakk en alt for stor investering, og dermed en lav terskel for å følge med på trendene. Neglelakk er jo noe alle har råd til, og kanskje den enkleste makeupen å introdusere for nye forbrukere, legger han til.

Perfekt neglelakk

Det å bruke litt farge på neglene er altså raskt blitt et av de heteste stiltriksene. Musikkstjerner som Eva Weel Skram og Hanne Kolstø – og Silje Pedersen, mote- og skjønnhetsredaktør i magasinutgaven av KK - sverger alle til neglelakk, gjerne i forskjellige farger. Er du også allerede neglelakkfrelst, kan det være smart å få med seg de beste eksperttipsene – da kan den nemlig holde i opptil 10 dager.Sliter du med gule negler som følge av neglelakkbruk, kan du få gode råd mot misfarging i denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer