Plastisk Kirurgi

Norske kvinner vil fjerne «sinnarynken»

Hele tre av fire ønsker å fikse på utseendet sitt, viser ny studie.

FJERNER SINNARYNKEN: Fjerning av sinnarynken er den aller hyppigst utførte behandlingen i Norge.  Foto: Getty Images/iStockphoto
FJERNER SINNARYNKEN: Fjerning av sinnarynken er den aller hyppigst utførte behandlingen i Norge. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Én av fire norske kvinner har vurdert plastisk kirurgi, mens tre av fire ønsker å fikse/endre på utseendet sitt.

Det viser en representativ undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på oppdrag fra Akademiklinikken. Det var 1.011 respondenter på undersøkelsen.

LES OGSÅ: Så mange vil forstørre rumpa si i Norge

HOLLYWOOD-TRENDEN ER OVER: Nå er det ikke lenger trendy å se "fake" ut. Komiker og TV-personlighet Joan Rivers har gjennomgått så mye plastisk kirurgi det er få som vet det presise antallet. Kinn, lepper og hud ser ikke naturlig ut i det hele tatt. Rivers har imidlertid mye selvironi og bruker ofte sine egne skjønnhetsoperasjoner i sine komedienumre. Foto: All Over Press
HOLLYWOOD-TRENDEN ER OVER: Nå er det ikke lenger trendy å se "fake" ut. Komiker og TV-personlighet Joan Rivers har gjennomgått så mye plastisk kirurgi det er få som vet det presise antallet. Kinn, lepper og hud ser ikke naturlig ut i det hele tatt. Rivers har imidlertid mye selvironi og bruker ofte sine egne skjønnhetsoperasjoner i sine komedienumre. Foto: All Over Press Vis mer

Vil se naturlig ut

– Norske kvinner vil se naturlige ut, og de fleste som vurderer plastisk kirurgi vil ha en naturlig estetisk balanse. Norge er ikke som Russland eller Hollywood, der målet er at det virkelig skal se ut som du man har endret på utseende, sier Bjørn Tvedt, spesialist i plastikkirurgi ved Akademikliniken, i en pressemelding.

Dette er også overlege Knut Skolleborg helt enig i. Han er spesialist i plastisk kirurgi ved Colosseumklinikken i Oslo.

– De fleste som kommer til oss ønsker å se naturlig ut. Mange vil gjenopprette en tilstand de hadde tidligere. Jeg har vært på en del kongresser i USA og det virker som den ekstreme forvandlingen er på retur. Amerikanerne vil ikke se overdrevet ut lenger, sier Skolleborg til KK.no.

Overdriver du plastiske inngrep som ung, kan det gi uheldige effekter etterhvert som du eldes, ifølge Skolleborg.

– De som gjør gjentatte inngrep, endres plutselig til noe som ikke er attraktivt likevel, forklarer overlegen.

LES OGSÅ: Disse 10 kjendisene skulle ALDRI ha lagt seg under kniven

Vanlig å fjerne sinnarynken

Én av ti kvinner mellom 30 og 55 år har allerede fått utført medisinsk kosmetisk behandling eller plastisk kirurgi, viser resultatene YouGov har kommet frem til. Blant kvinnene som overveier plastisk kirurgi, vurderer én av tre ansiktskirurgi.

– Norske kvinner vil kvitte seg med sinnarynken. Det er den aller hyppigst utførte behandlingen, sier Tvedt ved Akademikliniken.

Tall fra Apotekforeningen og Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser en dobling i salg av Botox fra 2006 til 2010, fra 3.000 til flere enn 6.200 Botox-behandlinger i 2010, ifølge pressemeldingen.

Skolleborg ved Colosseumklinikken kan bekrefte at det veldig økende tendens til sinnarynkebehandlinger.

– Men det er en kosmetisk behandling. I vår bransje skiller vi mellom kosmetisk kirurgi og light-behandlinger, som Restylane og Botox, sier han og utdyper:

– Det er ingen tvil om at det er større aksept på den type kirurgi. At flere har gjort det alminneliggjør det. Hvis du ikke kjenner noen som har gjort det, er du mer skeptisk, men med én gang du hører at andre gjør det, så er terskelen umiddelbart lavere.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om silikon

Sørlendinger gjør flest inngrep

Ifølge undersøkelsen er det sørlendingene som får utført flest utseendejusteringer.

Der har én av tre gjennomført et kosmetisk eller plastiskkirurgisk inngrep. Overraskende nok er det færrest i Oslo og Akershus som har gjort endringer, hvor én av fire svarer at de har gjennomført samme type inngrep.

– Inkludert i disse resultatene er kosmetiske behandlinger som hårfjerning og laserbehandling, opplyser Tvedt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer