Sex

Norske kvinner vil ha kinky sex

«Fifty Shades of Grey»-suksessen har fått oss til å tømme butikkhyllene for frekke sexleketøy.

SEXLEKETØY: Stadig flere piffer opp sexlivet med leketøy som håndjern.  Foto: Bandido Images - Fotolia
SEXLEKETØY: Stadig flere piffer opp sexlivet med leketøy som håndjern. Foto: Bandido Images - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Siden første bok ble lansert for to år siden, har «Fifty Shades of Grey», «Fifty Shades Darker» og «Fifty Shades Freed» gått til topps på bestselgerlistene verden over. På verdensbasis skal bokserien har solgt over 70 millioner eksemplarer, og her hjemme skal den ha slått alle salgsrekorder i kategorien billigbøker.

Historien om studenten Anastasia Steel og forretningsmannen Christian Grey, har fått spesielt mye oppmerksomhet på grunn av sine eksplisitte erotiske scener med elementer av bondage og SM.

Og kanskje er det flere enn foretningsmannen Grey som har en forkjærlighet for håndjern, pisking og dominans.

– Salget av sexleketøy øker jevnt hele tiden, men etter at «Fifty Shades»-bøkene kom har vi sett at spesielt salget av de litt frekkere leketøyene har fått et oppsving, forteller Maria K. Ebbestad, nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet.

LES OGSÅ: Sexflausene du ikke skal bry deg om

Bondage og SM

Samtidig som den erotiske bokserien til forfatteren Erika L. James kom i salg, lanserte Kondomeriet en egen kolleksjon med sexleketøy inspirert av «Fifty Shades». Blant annet egne «Fifty Shades» slips, håndjern, kilefjær, vibratorer og vaginakuler.

Har du blitt mer kinky etter å ha lest 50 Shades-bøkene?

– Da «Fifty Shades»-bøkene ble lansert på norsk, var vi utsolgt for disse produktene i lang tid, forteller Maria K. Ebbestad.

Hun tror bokserien i stor grad har bidratt til å gjøre oss mer nysgjerrige på ting som kan piffe opp sexlivet. Og det er ikke lenger kun noen få som vil ha frekke sexleketøy i sjangeren bondage og SM.

– Jeg tror «Fifty Shades» har gjort oss frekkere. Bøkene har vekket noe i oss, sier Ebbestad.

At salget vil nå nye høyder når det nærmer seg premiere på filmversjonen neste høst, er ikke utenkelig.

LES OGSÅ: Får 11 orgasmer om dagen

Nei, jeg har ikke lest bøkene
 
(43%)
Ja, sexlivet mitt har faktisk blitt mer spennende
 
(18%)
Ja, litt kanskje...
 
(15%)
Nei, jeg ble ikke inspirert av bøkene
 
(9%)
Nja, jeg skulle ønske jeg var litt mer kinky, men er det ikke
 
(8%)
Jeg er ikke opptatt av sånt
 
(6%)
HUSK NØKKEL: Det hender folk må ringe 113 og be om hjelp til å komme løs ...  Foto: Bandido Images - Fotolia
HUSK NØKKEL: Det hender folk må ringe 113 og be om hjelp til å komme løs ... Foto: Bandido Images - Fotolia Vis mer

Skader seg i sexlek

Maria K. Ebbestad forteller at Kondomeriet de siste årene har sett en stor endring i folks holdning til kjøp av sexleketøy.

– Mitt inntrykk er at flere kvinner tar ansvar for eget sexliv og at flere ønsker å bringe spenningen tilbake, og derfor krydrer sexlivet med leketøy. Før gikk vi inn i butikken og sa vi skulle ha en gave, nå sier vi «venninnen min har en ting og er så fornøyd, så det vil jeg også ha», sier Ebbestad.

I sommer kunne TV 2 fortelle at den kinky trenden også har slått an i England. I London opplever brannvesenet at stadig flere nødanrop skyldes sexlek som ikke har gått helt etter planen.

Sjef for London Fire Brigade, Mark Hazelton, kunne fortelle at de har hatt omlag 1300 nødanrop relatert til sexlek - og det bare i år.

Her hjemme er det imidlertid få som ringer Brann- og redningsetaten med slike problemer, men noen ganger hver måned får medisinsk nødtelefon 113 i Oslo og Akershus telefoner relatert til sexlek.

– De fleste blir naturlig nok flaue, men vi er et trygt sted å ringe. De fleste tilfellene gjelder helt ufarlige ting, for eksempel at sexleketøy sitter fast, forteller Rune Gehrken, avdelingsleder for medisinsk nødtelefon 113 i Oslo og Akershus.

LES OGSÅ: Kunne du tilgitt utroskap?

KINKY: Den erotiske bokserien har inspirert norske kvinner, skal vi tro Kondomeriet.  Foto: David J. Green - lifestyle theme
KINKY: Den erotiske bokserien har inspirert norske kvinner, skal vi tro Kondomeriet. Foto: David J. Green - lifestyle theme Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer