Helse

Ny metode fryser bort fettet

Nå er det slutt på laseren.

Ny metode fryser bort fettet
Publisert
Sist oppdatert
Ulike metoder av plasisk kirurgi har blitt mer vanlig, også i Norge. Den senere tid har flere råd til det, og det blir ikke lenger hevet øyenbryn hvis du har utført noen form for plastisk kirurgi. Også kjendisene i Norge har fått utført litt forskjellig, selv om det er enkelte som ombestemmer seg.En av behandling som har blitt forholdsvis «vanlig» er å smelte bort fettet med varmebaserte lasere, men nå har det kommet en ny metode som skal fryse bort fettcellene. Les også: Brun og slank samtidig?

Mer effektivt enn varme

Behandlingen eller maskinen går ved navnet Zeltiq, og har akkurat kommer til England fra USA. Den er utviklet ved Harvard Universitetet og Massachusetts general sykehus, og har blitt veldig populær etter den ble introdusert for et år siden.- I flere år har vi brukt varmebehandlinger for å fjerne fett, men nå viser det seg at det motsatte er mer effektivt, sier Dr David Goldberg, som var med på å utvikle Zeltiq, til MailOnline.com.uk.Tester har vist at behandlingen kan fjerne opp til 25 prosent av fettet i området der maskinene blir brukt. Eller du kan gå for en enklere løsning og fjerne noen kilo ved å bruke de riktige klærne til fasongen din.Les også: Føler du deg oppblåst?

Resultatene tar tid

- Maskinen kjøler ned fettcellene til de når null grader. Ekstremt kalde temperaturer vil føre til at fettcellene dør, og dette skjer da uten at verken hud eller muskler vil bli skadet. De døde fettcellene vil deretter naturlig fraktes ut av kroppen gjennom leveren, sier Goldberg.Pasientene som har prøvd metoden har sett gode resultater på områder som er mindre, men har tykkere hud. Allikevel fungerer ikke Zeltiq like godt på større områder som på rumpe og lår, men forskerne jobber fortsatt med et apparat som også vil fungere på disse områdene. Behandlingen kan høres ut som den er for god til å være sann, og som mye annet har den også noen ulemper. Det er kun etter to til tre måneder at du vil se resultater, ettersom det er den tiden det tar før kroppen kvitter seg med fettcellene gjennom urinen.Så hvis du er ute etter at fettet skal blir borte raskere, så kan du heller ta tak i livsstilen din, og oppnå resultater like raskt på den måten.Les også: Mad Men-stjernen bryter alle helseregler

Enkelte er skeptiske

Legene som tilbyr Zeltiq skryter behandlingen opp i skyene. Andre derimot er noe mer skeptiske til metoden. En av disse er Dr Roberto Viel som er en plastisk kirurg fra London. - I prinsippet høres det veldig interessant og trygt ut, men spørsmålet er om kroppen er i stand til å kvitte seg med alle de døde fettcellene?, uttaler han til MailOnline.com.uk.Han forteller at han ikke ville anbefalt en slik behandling til personer som hadde noen form for leverproblemer. - Hvis det er snakk om en stor mengde døde fettceller kan det være at kroppen kan ha vanskeligheter med å bryte det ned, sier han.Dette ser likevel ikke ut til å skremme pasienter som vil prøve Zeltiq. Ventelistene for å prøve behandlingen er enormt lang, og bare fortsetter å vokse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer