Mat

Ny sulte-diett sprer seg

Slanke-ekspert advarer: Ikke prøv disse slankekurene.

Det er modeller som disse mange reagerer på. Og nå kan de altå bli forbudt.
Det er modeller som disse mange reagerer på. Og nå kan de altå bli forbudt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ville du prøvd en slankekur som fører til anemi, depresjon, forstoppelse og overspising? De nye trend-diettene kan gi alvorlige helseproblemer. Kvalme, søvnløshet, svimmelhet og bevisstløshet er også noe du risikerer ved å kaste deg på den nye slankebølgen. Diettene kalles Very-Low-Calorie-Diets (VLCD). Hovedpoenget med slankekuren er å ikke innta mer enn seks hundre kalorier om dagen. Dette kan gjøre deg alvorlig syk, skriver Femalefirst.co.uk.

Lege advarer

- Diettene er vanskelige å holde, de gjør deg dårlig og kan være farlige for kroppen, sier fedmeekspert og lege David Ashton ved Medical Director of Healthier Weight.
 • Er det verdens verste diett?
 • Derfor bør du aldri slanke deg
 • Spiser bare pulver

  I en VLCD byttes vanligvis mat ut med et pulver som blandes ut med vann. Pulveret inneholder dagsbehovet for vitaminer, mineraler, sporstoffer, protein og fettsyrer. Men kroppen nektes både karbohydrater og fiber. Dette fører til både forstoppelse og lavt blodsukker. Mer alvorlig er det at slike dietter kan føre til anemi, depresjon, beinskjørhet, tap av muskler og lav forbrenning, skriver Dietsnutrition.com.

  Virker ikke

  - Forskning viser at disse ekstrem-diettene ikke er mer effektive enn tradisjonelle lavkaloridietter. Kvinner burde ikke lide unødig. Å gå ned i vekt er en positiv ting hvis du trenger det, men jeg råder aldri mine pasienter til å gå under 850 til 1000 kalorier om dagen, sier dr. David Ashton.
 • Kjendisenes ekstreme sultekurer
 • Farlig ekstrem-diett brer seg
 • Stjernene som aldri spiser
 • Ligner fjorårets bananposekur

  Denne dietten ligner på fjordårets kjendis-farsott. En cocktail kalt «banan-pose» erstatter vanlig mat, og injiseres rett i blodet. Den gule cocktailen ble opprinnelig utviklet til bruk på sykehus som en akuttnæring for alkoholikere som lider av feilernæring etter årevis med misbruk. Etter en tid ble den plukket opp av stjerner og modeller, som så på den gule væsken som en smart måte å gå ned i vekt på, skriver Daily Mail.

  Skader for livet

  Studier viser at sannsynligheten for å få anoreksi er størst for jenter mellom ti og nitten år. En ny studie viser at barn helt ned i seksårs-alderen har symptomer på anoreksi. Når sykdommen utvikler seg i takt med at vektnåla peker nedover, er jentene i fare for å pådra seg alvorlige og livstruende helseproblemer som beinskjørhet, hjerteproblemer, og fordøyelses- og nyreproblemer. Selv om de en gang skulle bli normalvektige risikerer de andre langvarige sykdomstilstander som det er vanskelig å behandle. Mellom 13 og 20 prosent av de som lider av anorexia nervosa dør årlig av sykdommen. Det gjør det til den mest livstruende psykiske sykdommen som finnes, skriver Daily Mail. Likevel finnes det flere nettsider hvor jentene oppmuntrer hverandre når de klarer å la være å spise.

  Fører til overspising

  I Storbritannia har farene forbundet med ekstremslanking nå blitt pensum på skolen. Gjennom kunnskap om kosthold skal elevene få et smartere forhold til hva og hvordan de spiser, skriver Femailfirst.co.uk.De håper med dette å få unge jenter til å slutte å sulte seg.- Når du skal ned i vekt er det viktig å forstå at det handler om en langsiktig livsstilsendring. Jeg blir ikke overrasket av å høre at kvinner dumper ekstremdietten og kaster seg opp i kakefatet, sier Dr. David Ashton.LES OGSÅ:
 • Ta testen: Er du en slankehysteriker?
 • Stjernenes rare slankekurer
 • Kjendisenes syke sultekurer
 • Sultspioner på London Fashion Week
 • Hårfjerning for 10-åringer
 • Stjernene som aldri spiser
 • Tynne modeller blir forbudt
 • Kjendisenes syke sultekurer
 • Bimbodukke-farsott for småjenter
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer