Joggesko

Nye joggesko: Tykk eller tynn såle?

Det handler om å finne sko man trives i, og ikke gjøre innkjøp joggesko så komplisert.

JOGGESKO: Ekspert mener det er veldig typisk at når et produkt først blir snakket varmt om, så blir folk med en gang påvirket til å kjøpe det samme. FOTO: NTB Scanpix
JOGGESKO: Ekspert mener det er veldig typisk at når et produkt først blir snakket varmt om, så blir folk med en gang påvirket til å kjøpe det samme. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du har helt sikkert sett sko med skyhøye såler opptil flere ganger i løpet av de siste årene, enten på treningssenteret eller utendørs. «Hoka»-skoene har vært spesielt populære den siste tiden, og finnes i både helt svarte, helt hvite og med masse farger - noen ser nesten litt platå-aktige ut.

Denne trenden er forøvrig stikk i strid med den barbeint-bølgen som herjet landet for noen år tilbake. Såkalte «barfotsko» ble plutselig superpopulære blant treningsentusiaster, og flere mosjonister sverget til slike joggesko, som er laget for å gjenskape følelsen og effekten av å løpe barbeint.

– Slipp føttene fri, det er det beste du kan gjøre. Det har universitetslektor i biomekanisk terapi ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Terja Haugaa, tidligere sagt til KK.

Han fortsatte:

- Noe av problemet i dag er at skoindustrien jobber mye med å lage sko som er for myke. De produserer joggesko og tursko med for mye demping slik at du ikke får aktivisert muskelvenepumpene og musklene under foten. Disse musklene trenger å bli utsatt for stimuli hele tiden for å opprettholde styrken i foten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer