Flavonoider

Nyhet: Skjønnhets-sjokolade!

Nei, du drømmer ikke.

Slik ser den ut, sjokoladen som skal gjøre huden din finere.
Slik ser den ut, sjokoladen som skal gjøre huden din finere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Noen kvinner setter sjokolade foran sex. Vi kan bare gjette oss til hvor glade de blir når de finner ut at det finnes en sjokolade som bekjemper rynker og holder huden myk og glatt.

Forskning viser at to eller tre ruter av denne sjokoladen kan forsinke aldringsprosessen, holde huden myk og fri for linjer, skriver Daily Mail.

Det er Barry Callebaut, verdens største sjokoladeprodusent, som har lagt Acticoa i hyllene - og den er full av helsebringende antioksidanter.

Les også: Spiser du mye sjokolade?

Antioksidanter

I studiene Daily Mail viser hevdes det at bare 20 gram om dagen kan gjøre huden penere, ved å gi elastisitet og fuktighet en dytt.

Hemmeligheten er at produsenten har klart å finne ut en måte å bevare antioksidantene som kalles flavonoider. Vanligvis forsvinner kakaobønnenes antioksidanter i produksjonsprosessen.

Flavonoider feier frie radikaler av banen. Disse er beskyldt for å fremskynde aldringsprosessen.

Les også: Mørk sjokolade sunnere enn juice?

Blodomløpet

Ok, ikke alle er helt overbevist om Acticoas hudfremmende effekter. Professor i ernæring, Richard Hurell ved Swiss Federal Institute of Technology, sier at flavonoidene funnet i kakaobønner har en positiv effekt på blodomløpet vårt. Blodtrykket kan reduseres, og det kan bety en positiv effekt på hjerte- og karsystemet vårt.

- De mulige effektene denne sjokoladen har på huden er ikke like veletablerte. Det finnes noen beviser for det, men det kan like gjerne være effekten på blodomløpet som har en finger med i spillet her også, sier Hurell.

Men uansett, noe godt har i hvert fall «vidundersjokoladen» for seg. Så får vi håpe den smaker godt også.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer