Hudpleie

Nyperoseolje er det nye hudpleietrikset

Billig råd om hudpleie rett fra stjerner som Miranda Kerr og Kate Middleton.

HUD SOM STRÅLER: Supermodell Miranda Kerr har avslørt sin hudpleiehemmelighet, nemlig nyperoseolje. Det får du kjøpt i helsekostbutikken.  Foto: All Over Press
HUD SOM STRÅLER: Supermodell Miranda Kerr har avslørt sin hudpleiehemmelighet, nemlig nyperoseolje. Det får du kjøpt i helsekostbutikken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Her får du endelig et triks som ikke koster en halv måneds husleie å rappe!For, supermodeller, skuespillere og artister har gjerne både råd og tilgang til verdens dyreste produkter når de skal pleie hud og hår. En del av dem går heller ikke av veien for å gjøre nettopp det. Mila Kunis sverger til knuste diamanter og edelstener i sine ansiktsbehandlinger. Mens andre velger ingredienser som fuglebæsj, morkake eller slangegift.

Billigere favoritter

Likevel hender det at også kjendisene velger mindre sjokkerende produkter for å ta vare på huden sin. Hertuginnen av Cambridge, bedre kjent som Kate Middleton, bruker for eksempel en hudkrem til den beskjedne prisen 79 kroner.

Oljer til huden

Også supermodellen Miranda Kerr har funnet seg en billig favoritt, melder Daily Mail (ekstern lenke). Hun bruker nyperoseolje for å gi huden fukt og glød. LES OGSÅ: Mandelolje er bedre for huden enn billiglotion– Jeg tar det på om kvelden og våkner med glødende hud, sa Miranda Kerr – og vips, der forsvant flasker med den gylne oljen fra hyllene i apoteker og helsekostforretninger i hele England.

Fornyer huden

Nyperoseoljen kommer altså fra frøene i selve nypene, og er full av C-vitamin og omega 3 og 6, som bidrar til å lege sår. I tillegg inneholder oljen retinsyre, som skal redusere fine linjer i huden og gi gjlød.Oljen skal dessuten stimulere produksjonen av elastin og kollagen i huden.Disse virkemidlene i kombinasjon, gjør at nyperoseolje er ypperlig til å bekjempe fine linjer og gi huden glød og liv.LES OGSÅ: Emmas skjønne supertriks koster 20 kroner

Trekker fort inn

Siden nyperoseolje er en såkalt tørrolje, trekker den fort inn i huden. Du slipper å se ut som du har badet i olje, selv om du velger å bruke denne oljen på dagtid. Denise Leicester jobber med aromaterapi og har grunnlagt den økologiske hudpleieserien Ila.– Den er så lett at du til og med kan påføre noen dråper oppå sminken din for å friske opp trøtt kontorhud, sier hun til Daily Mail.– Likevel er den så fuktgivende at studier har vist at den reduserer synligheten på arr og brennmerker, fortsetter hun.

Flere som elsker den

Og det er ikke bare i sin rene form stjernene elsker denne oljen. Kate Middletons hudpleier, Deborah Mitchell, har tilført nyperoseolje i sitt signaturhudpleieprodukt, LIA therapy treatment – en favoritt hos damer som Gwyneth Paltrow og Victoria Beckham. – Nyperose er perfekt for alle aldre og hudtyper, inkludert de med rosacea og kviser, sier hun. – Jeg tilfører et par dråper i fuktighetskremen for å få enda bedre resultater. Kate elsker den fordi den gir huden en vakker glød.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer