Taco

Nyt tacoen og gå ned i vekt

Slik gjør du dine meksikanske favorittretter sunnere.

FISK ER ALLTID SUNT: Bytt ut kjøttdeig med laks, lag guacamolen selv, velg din ost med omhu. Fredagstacoen har aldri vært sunnere.  Foto: Geir Terje Nergaard/Godfisk.no
FISK ER ALLTID SUNT: Bytt ut kjøttdeig med laks, lag guacamolen selv, velg din ost med omhu. Fredagstacoen har aldri vært sunnere. Foto: Geir Terje Nergaard/Godfisk.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bare innrøm det, du liker fredagstacoen du også. Meksikansk mat har fantastiske smaker og mengder av gode råvarer. I tillegg til rømme, chips, ost... mmmm.

Vil du gjøre tacoen litt sunnere? Da har vi en rekke gode tips til deg - tillegg til det åpenbare - å kutte ned på lefser, tacoskjell og tortillachips.

Velg riktig kjøtt

Pleier du å bruke kjøttdeig eller familiedeig i tacoen? Du bør bytte til karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller svinekjøttdeig.

Vanlig kjøttdeig kan nemlig inneholde opp mot 14 prosent fett, mens den magreste varianten av kjøttdeig – karbonadedeig, kun har inntil fem prosent fett.

Kjøttdeig laget av svin eller kylling har også vesentlig lavere fettinnhold enn vanlig kjøttdeig av storfe.

LES OGSÅ: Spis fisk i tacoen

Guacamole

Guacamole klarer du fint å lage selv, det er sunnere enn å kjøpe ferdig. Joda, avokado har mye fett, men det er godt fett. Enumettet fett senker kolesterolet, og er bra for hjertet. Frukten inneholder mer kalium enn bananer.

Sleng sammen avokado, koriander, løk og tomater, og du har en nydelig dip til gulrotstenger, eller som tilbehør til resten av den meksikanske maten.

Vil du ha den mer naturell, kan du bare mose den, og blande inn litt sitronsaft og en spiseskje yoghurt naturell.

Nopalitosalat

Ja, meksikansk er mer enn kjøttdeig i skjell. Får du tak i nopalitokaktus hos matbutikker med godt utvalg, lager du en sunn salat med mye vitaminer, mineraler og fiber.

Sammen med tomat, løk, limejuice og koriander får du en kjølig, knasende og frisk salat.

Fisketaco

Så lenge du griller fisken i stedet for å fritere den, er fisketaco kjempesunt. Legg laks sammen med kål, salsa og guacamole, og du får en skikkelig god middag.

Salsa

Dropp rømmen, men behold salsaen. Den smaker nydelig både til fisk og kjøtt. Salsa på glass funker, men det handler ikke bare om hakket tomat og løk.

Salsa er en samlebetegnelse på ukokt saus laget med grønnsaker eller frukt, servert med eller uten biter. Lek deg med favorittene dine.

Tortillasuppe

Så lenge du dropper tortillachipsen ved siden av, er suppe veldig godt til middag. En meksikansk kyllingsuppe med koriander, løk, tomater, jalapeno, oregano og spisskummen er mettende og godt.

Velg riktig ost

Ost er også en av tingene det kan være greit å begrense bruken av, særlig hvis du er opptatt av å begrense fettinntaket i tacomåltidet ditt.

Du trenger ikke kutte osten helt, men det kan for eksempel være lurt å velge en vellagret ost som smaker mer, for da trenger du ikke bruke så mye.

Alternativt kan du kjøpe lettvariantene av favoritt-gulosten. De er gode på smak, sunnere og ikke minst – mye magrere.

LES OGSÅ: Godt i tortillalefse - men fungerer også uten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer