Velger du økologisk dykret mat, må du som regel grave litt dypere i lommene. Slike varer kan koste opptil tre ganger mer enn tradisjonelt framstilte produkter.Mange av oss velger likevel å kjøpe økologisk mat i den tro at den er sunnere og mer næringsrik. Men stemmer egentlig dette?Derfor bør du spise øko-mat Bli en øko-gudinne Øko-stilig mote Test deg selv: Er du en øko-snobb? Velt deg i grønn luksus Grønn i senga Solidarisk shopping Her er øko-designerne Norske klær med høy IQ
Ikke bedre med organisk
Nei, mener danske forskere som har studert frukt og grønnsaker, dyrket både på økologisk og tradisjonelt vis. Vanlige matvarer, som gulrøtter, kål, erter, epler og poteter, ble inkludert i undersøkelsen.Etter innhøstingen ble grønnsakene og fruktene analysert. Forskerne fant ingen forskjeller i vitamin- eller mineralinnholdet.Ingen helsefordeler
Vekstene ble deretter brukt til dyrefôr. I to år målte forskerne inntak og utskillelse av næringsstoffer hos dyrene. Heller ikke denne gangen viste resultatene at økologisk dyrket mat har helsefordeler sammenlignet med tradisjonelt framstilte varer.Undersøkelsen er publisert i fagtidsskriftet Journal of the Science of Food and Agriculture.LES OGSÅ:Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger