Olivenolje

Oljen du bør ha på nattbordet

Kan redde både negler, hud og hår.

GOD OG NATURLIG: Olivenoljen er mild og hudvennlig, og dessuten billig å bruke. Foto: ThinkStock
GOD OG NATURLIG: Olivenoljen er mild og hudvennlig, og dessuten billig å bruke. Foto: ThinkStock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At olivenolje er både sunt og nyttig, er slett ingen hemmelighet. Du vet sikkert allerede at olivenolje holder deg mett lenger og skal redusere risikoen for hjertetrøbbel

Kanskje har du også brukt olivenolje til å fjerne maskara? Ja, den fjerner faktisk til og med vannfast maskara. 

Nå er kanskje ikke sminkefjerning i senga standard rutine, og det er heller ikke som sminkefjerner disse gylne dråpene gjør nytte om du har dem stående på nattbordet. 

LES OGSÅ: Du bør ha renseservietter på nattbordet

Til negler og neglebånd

– For 60-80 prosent av dem som har svake negler, handler det om at neglene er tørre, har Tone Lise Forbergskog Bull-Nielsen, daglig leder av Tone Lise Akademiet og skaperen av Tone Lise-lakkene, tidligere fortalt KK.no

Tørt innemiljø og hyppig håndvask må ta mye av skylden, i tillegg til bruk av altfor kraftige neglelakkfjernere.

Tone Lise anbefaler også at du smører inn neglen og neglebåndene med neglebåndsolje i alle fall annenhver dag, men helst hver eneste dag.

– Det er kjempebra å ha den på nattbordet, sier Tone Lise.

GENIALT: Olivenolje er supert for neglene, så hvorfor ikke ha litt i en liten flaske på nattbordet, så kan du smøre neglene og neglebåndene før du legger deg. Mandelolje er et annet godt alternativ.  Foto: gosphotodesign - Fotolia
GENIALT: Olivenolje er supert for neglene, så hvorfor ikke ha litt i en liten flaske på nattbordet, så kan du smøre neglene og neglebåndene før du legger deg. Mandelolje er et annet godt alternativ. Foto: gosphotodesign - Fotolia Vis mer

Aller best er det nemlig å ta den på før du legger deg, så har du åtte timer uten at du vasker hendene, og oljen får trekke godt inn.

Det finnes egne neglebåndsoljer som du påfører enten med pensel eller med en pipette (dråpeteller), men du trenger ikke engang å investere i en egen olje.

Olivenolje eller mandelolje funker ypperlig også for neglene, så ikke la det stoppe deg om du ikke har en olje beregnet på nettopp neglene, forklarer Tone Lise.

LES OGSÅ: Slik fikser du tørre negler

Til huden

Sliter du med tørr og sår vinterhud eller har du bare generelt tørr hud? Det er et svært utbredt problem, særlig på denne tida av året, og mange opplever at spesielt hender, føtter, albuer og knær blir veldig tørre. 

Å smøre disse særlig utsatte områdene (og gjerne resten av kroppen) med olivenolje før du legger deg, er ekstra gunstig. Oljen får da omtrent åtte timer med uforstyrret tid til å virke.

LES OGSÅ: Dropp hudkrem – bruk matolje

SOV MED DEN I: Påfør olivenolje som hårkur, tull et håndkle rundt hodet og sov mens kuren virker. Så enkelt kan du redde tørt, slitt vinter hår. Foto: All Over Press
SOV MED DEN I: Påfør olivenolje som hårkur, tull et håndkle rundt hodet og sov mens kuren virker. Så enkelt kan du redde tørt, slitt vinter hår. Foto: All Over Press Vis mer

Til håret

Tørt og livløst hår? Olivenolje fungerer utmerket som hårkur og gir håret veldig fin glans.

Vask håret med sjampo, skyll ut, og gni så olivenolje inn i håret. Hvis du plages med tørr hodebunn kan du massere godt inn i hodebunnen. Hvis du fort får fett hår, tar du ikke oljen helt inn til hårrøttene.

Du kan la kuren virke noen minutter, skylle godt ut og eventuelt vaske håret med sjampo igjen om du synes håret virker tungt eller fett.

Du kan også la kuren virke over natta. Ta den gjerne i tørt hår hvis du gjør dette, og surr håret inn i et håndkle for å beskytte hodeputa. Aller enklest er det selvsagt om du setter opp håret i en hårtopp først. Om morgenen er det bare å vaske håret som vanlig. 

LES OGSÅ: Dette er topp for håret

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer