TOFARGET HÅR: It-jente og Gossip Girl-skuespiller Leighton Meester er bare en av mange stjerner som omfavner ombretrenden. Foto: All Over Press
TOFARGET HÅR: It-jente og Gossip Girl-skuespiller Leighton Meester er bare en av mange stjerner som omfavner ombretrenden. Foto: All Over Press Vis mer

Trender 2011

- Omfavn etterveksten din

Det er faktisk noe av det stiligste du kan gjøre med håret.

Publisert

Stem her!

Er dette noe du kunne tenke deg å prøve?
Du har gjerne sett bildet av Superman Returns-skuespiller Kate Bosworths turkisfargede tupper?

Kjendisene er som alltid ikke bare først ute med de nyeste trendene, de drar den også lenger enn oss vanlige folk.

Det såkalte ombrehåret – med tupper i lysere farger – kan du nemlig lett få til selv i en mer moderat versjon. Det er bare til å la være å farge etterveksten.

MER HÅRFARGE: Rødt er det nye blondt

Ja, kunne prøvd den naturlige varianten
 
266 (62%)
Nei, absolutt ikke
 
103 (24%)
Ja, med crazy farger i tuppene!
 
39 (9%)
Usikker
 
24 (6%)
INNLAND OG UTLAND: (F.v)Den norske indiepopmusikeren Kaja Bremnes fotografert på Oslo Fashion Week og Hollywood-skuespiller Kate Bowsorth kjører crazy hårfarger i tuppene. Foto: Per Ervland/All Over Press
INNLAND OG UTLAND: (F.v)Den norske indiepopmusikeren Kaja Bremnes fotografert på Oslo Fashion Week og Hollywood-skuespiller Kate Bowsorth kjører crazy hårfarger i tuppene. Foto: Per Ervland/All Over Press Vis mer

Gjør som Leighton

Ordet ombre er fransk og betyr skygge. Begrepet beskriver fargeeffekten du får når håret går fra mørkt til lyst (vanligvis fra rot til spiss).

Du som har fått solbleket hår i løpet av sommeren kan altså lett få til dette selv. Alt du trenger å gjøre er å omfavne din egen ettervekst og droppe frisørtimen, slik som stilikon Leighton Meester fra tv-serien Gossip Girl og Sex- og singelliv-stjerne Sarah Jessica Parker.

Ikke fullt så heldig? Da kan du stikke til frisøren likevel – eller prøve å farge håret selv.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


To varianter

Ifølge frisør Peter Vonkunz Brun, kreativ leder hos frisørkjeden På Håret, passer ombrelooken til både blondiner og brunetter.

- Du kan enten gå for ton i ton varianten - velge to farger som ligger nær hverandre i utseende - eller gå for den litt mere ekstreme varianten med crazy farger i spissene, forteller han til KK.no.

- Fordelen med denne måten å farge håret på, er at den er enkel å endre på hvis du ombestemmer deg. Da er det jo bare å farge tuppene tilbake til bunnfargen eller å klippe dem, påpeker han.

Se stjernene som digger ombrelooken her:


Slik farger du selv

Ønsker du å prøve deg på ombre hjemme, trenger du én bunnfarge - ikke så altfor ulik din egen hårfarge for et naturlig resultat - og bleking for å lysne tuppene. Hvis du vil gå for den knæsje versjonen, må du kjøpe en crazy hårfarge i tillegg.

- Påfør farge i hele håret, fra hodebunn til spiss. Deretter påfører du bleking fra tuppene mot ønsket lengde.

- Det eneste du skal tenke på er å gni godt i overgangen mellom de to fargene, slik at du får en jevn fargeendring, påpeker frisøren.

- Vil du ha en sprek farge i lengdene, må denne påføres etter at du har farget ferdig bunn og bleket lengdene.

Sarah Jessica Parker. Foto: All Over Press
Sarah Jessica Parker. Foto: All Over Press Vis mer
Rachel Bilson. Foto: All Over Press
Rachel Bilson. Foto: All Over Press Vis mer
FRISØREN: Peter Vonkunz Brun. Foto: Per Ervland
FRISØREN: Peter Vonkunz Brun. Foto: Per Ervland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer