Sykdom

Omgangssyke? Dette hjelper!

Er banan og cola virkelig best? Svarene får du her.

GODE RÅD ER DYRE: Det er få ting som er verre enn oppkast og diaré. Det er i hvert fall slik det føles når du først henger over toalettskåla. Og i slike tilfeller tas alle råd i mot med åpne armer, gode som dårlige. Men er det egentlig noe som hjelper? Foto: REX/Photofusion/All Over Press
GODE RÅD ER DYRE: Det er få ting som er verre enn oppkast og diaré. Det er i hvert fall slik det føles når du først henger over toalettskåla. Og i slike tilfeller tas alle råd i mot med åpne armer, gode som dårlige. Men er det egentlig noe som hjelper? Foto: REX/Photofusion/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare influensa og forkjølelse som har sin høysesong på vinteren, omgangssyke er vel så vanlig.

Og siden dette er en sykdom som sprer seg rask, er det ekstra viktig med god håndhygiene. Dette er den beste måten å beskytte seg selv og andre mot smitte.

Det er få ting som er verre enn oppkast og diaré. Det er i hvert fall slik det føles når du først henger over toalettskåla.

Det er da du tar frem alle triksene du lærte av mamma, og prøver litt cola uten kullsyre, noen salte kjeks og kanskje litt banan. På slike tidspunkter tar vi i mot alle råd med åpne armer, gode som dårlige.

Men er det egentlig noe som virkelig hjelper? Vi har spurt en lege.

Styr unna sukker ved diaré

Dessverre finnes det ingen behandling mot magevirus, man må bare ta tiden til hjelp. Og heldigvis er det hele over innen én til tre dager. Likevel er det jo noen ting som kan hjelpe litt på formen mens viruset herjer som verst.

– Rikelig med væske er nok det viktigste å fokusere på når man sitter med omgangssyken, og gjerne litt kalorier også, slik at man har noe å gå på, forteller overlege ved Folkehelseinstituttet, Tone Bruun, til KK.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer