Onanere

Onanerer partneren din mye?

Gi han en hjelpende hånd da vel!

ONANERER MYE: Ifølge eksperten onanerer menn generelt mer enn kvinner. Foto: Shutterstock / PrinceOfLove
ONANERER MYE: Ifølge eksperten onanerer menn generelt mer enn kvinner. Foto: Shutterstock / PrinceOfLove Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Pleier kjæresten din støtt og stadig å hygget seg på egenhånd?

Kanskje han låser seg inn på badet om kvelden, eller blir liggende ekstra lenge i sengen om morgenen? 

Da kan du trøste deg med at det er helt normalt - menn onanerer nemlig litt oftere enn oss kvinner. 

LES OGSÅ: Kvinner får eget ord for onani

LYST: - Det er ikke et behov, men en lyst – man onanerer ikke fordi en må, men fordi det er godt, sier eksperten. Foto: Plainpicture
LYST: - Det er ikke et behov, men en lyst – man onanerer ikke fordi en må, men fordi det er godt, sier eksperten. Foto: Plainpicture Vis mer

Onanerer fordi det er godt 

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, har fortalt at det er helt normalt at menn onanerer jevnlig - også når de er i faste forhold.

- Det er ikke et behov, men en lyst – man onanerer ikke fordi en må, men fordi det er godt. Her er nok kvinner og menn ganske like, selv om menn sannsynligvis onanerer mer enn kvinner. Det er i alle fall slik det ser ut i forskningen om seksualvaner. 

Kan onanien være et tegn på at noe er galt?

- Det kan være det, men mest sannsynlig betyr det nok ikke noe som helst. 

- Noen onanerer fordi de har sjelden eller lite tilfredsstillende sex, men for menn generelt er det slik at de onanerer omtrent like mye enten de har kjæreste eller ei, og ganske uavhengig av hvor fornøyde de er med sexlivet sitt, sier han.

ONANERE: Menn onanerer generelt mer enn kvinner, og de fortsetter gjerne med det når de får seg kjæreste. Foto: apops - Fotolia
ONANERE: Menn onanerer generelt mer enn kvinner, og de fortsetter gjerne med det når de får seg kjæreste. Foto: apops - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: - Ikke være redd for å spørre hva partner liker

Gi han en hjelpende hånd 

Dersom du synes det er litt irriterende at partneren din onanerer mye, anbefaler Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, deg å gi han en hjelpende hånd. 

- Hvis du er usikker på hvordan det skal gjøres kan du be han fortelle eller vise deg hvordan han liker det. Alle er forskjellige, og det som fungerer på en partner fungerer ikke nødvendigvis på neste. 

Har du noen gode tips til hvordan det kan gjøres?
 
- Den vanligste måten å onanere på for menn, er å trekke forhuden på penis frem og tilbake over penishodet. Noen bruker glidemiddel, mens andre foretrekker å gjøre det uten ekstra «smøring». 

HJELP HAN: Dersom du synes det er irriterende at kjæresten din onanerer mye anbefaler eksperten deg å gi han en hjelpende hånd. Foto: Shutterstock / Lucky Business
HJELP HAN: Dersom du synes det er irriterende at kjæresten din onanerer mye anbefaler eksperten deg å gi han en hjelpende hånd. Foto: Shutterstock / Lucky Business Vis mer

- Du kan bruke to fingre, eller hele hånden for å få et kraftig grep rundt hele penis. Bevegelsene kan variere, her finner de fleste menn fort ut hva de liker best.

- Nedenfor har jeg laget en liste over flere gode tips: 

 • Sitt på knærne og grip om penis med håndflaten mot kroppen. Fokuser på den nederste delen av penis og la underarmen ligge tett mot penishodet hele tiden.
 • Hold om penisroten med en hånd, trekk forhuden godt tilbake, slik at hodet blir blottlagt og benytt håndflaten for å stimulere hodet. Lag sirkler og varier retning og trykk. En ypperlig variant som egner seg spesielt godt i kombinasjon med andre teknikker.
 • Rull penis mellom hendene som om du skal rulle en pinne for å fyre opp et bål.
 • Hold om penishodet med den ene hånden og bruk den andre i lange, nedovergående bevegelser. Stryk helt ned og begynn øverst igjen.
 • Hold stramt om roten av penis/testiklene, slik at forhuden er trukket tilbake. Bruk den andre hånden som en skje og stryk opp og ned langs hele penis. Man kan med fordel benytte en finger eller to på hånden som holder om penisroten til å stimulere området mellom pungen og anus.
   

LES OGSÅ: Analsex:- Ikke la deg presse, råder ekspert

Variasjon er viktig 

- Når man har funnet en teknikk som virkelig fungerer, er det lett å ty til denne hver gang man onanerer. Det er likevel lurt å variere, og finne minst to forskjellige teknikker som fungerer. 

- Om man klarer å variere, er det også lettere å oppnå det samme deilige resultatet sammen med en partner, sier Ebbestad.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer