Sex Og Samliv

Onanerer partneren din mye?

Det er ikke nødvendigvis fordi det er noe galt med deg.

ONANI: Mange menn onanerer jevnlig, og noen veldig ofte, til tross for at de er i faste forhold.  Dette kan av og til være frustrerende for den andre parten i forholdet. Foto: mast3r - Fotolia
ONANI: Mange menn onanerer jevnlig, og noen veldig ofte, til tross for at de er i faste forhold. Dette kan av og til være frustrerende for den andre parten i forholdet. Foto: mast3r - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du gjentatte ganger fersket partneren din mens han har hygget seg på egenhånd? Da kan du trøste deg med at det er helt normalt. Menn onanerer mer enn kvinner, og det også når de er i faste parforhold.

Det er nemlig ganske vanlig at kvinner ikke onanerer like ofte når de er et forhold, mens menn gjerne fortsetter omtrent som før. Og det er denne forskjellen som ofte fører til at en del av oss tror at partneren er misfornøyd med sexlivet.

Men er han egentlig det?

LES OGSÅ: De hotteste sextrendene i 2014

Trenger ikke være et faresignal

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller til KK.no at det er helt normalt at menn onanerer jevnlig - også når de er i faste forhold.

- Det er ikke et behov, men en lyst – man onanerer ikke fordi en må, men fordi det er godt. Her er nok kvinner og menn ganske like, selv om menn sannsynligvis onanerer mer enn kvinner. Det er i alle fall slik det ser ut i forskningen om seksualvaner.

Kan onanien være et faresignal?

- Det kan være det, men mest sannsynlig betyr det nok ikke noe som helst. Noen onanerer fordi de har sjelden eller lite tilfredsstillende sex, men for menn generelt er det slik at de onanerer omtrent like mye enten de har kjæreste eller ei, og ganske uavhengig av hvor fornøyde de er med sexlivet sitt, sier han.

SNAKK MED HAN: Dersom du synes partneren din onanerer for mye bør du ifølge ekspertene fortelle han at du er ukomfortabel med det.  Foto: Monkey Business - Fotolia
SNAKK MED HAN: Dersom du synes partneren din onanerer for mye bør du ifølge ekspertene fortelle han at du er ukomfortabel med det. Foto: Monkey Business - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Tilfeldig sex kan gjøre deg deprimert

Ta den vanskelige samtalen

Dersom du synes partneren din onanerer påfallende mye og dette plager deg, mener Kjøs du bør fortelle han hva du føler.

- Men prøv å ikke gjøre det til et avhør, noe det kan ha lett for å bli dersom du har gått lenge og grublet, og kanskje tenkt ut en forklaring på egen hånd. Det er bedre å spørre ham rett ut litt tidligere, enn å vente med det, sier han.

Cecilie Kjensli, som er sexinspirator, samt innehaver av den erotiske nettbutikken CecilieKjensli.no og sex -og samlivsmagasinet Cpunktet.no, forteller at hvis du opplever onanien til partneren din som truende, bør du spørre deg selv hvorfor du føler det slik.

- Hvis sexlivet ikke er velfungerende og du føler deg tilsidesatt fordi du gjerne kunne tenke deg å være med på kosen, så kan du enten bare kaste deg i det uten å spørre, eller ta den vanskelige samtalen med partneren din.

- Uansett må noe gjøres, for ellers setter det seg verk i såret. Uten at jeg har noen tall på hvor mange som gjør det, så vil jeg tro at det er mange menn som tar seg «en stille Anders» i dusjen, og det synes jeg de må få lov til. Det finnes grenser for hva man skal kunne oppkonstruere av problemer i parforholdet. Vær raus og ikke gnien, sier hun.

VIL IKKE HA SEX: Dersom partneren din onanere til fordel for sex med deg er dette et faresignal du bør ta på alvor.  Foto: WavebreakmediaMicro - Fotolia
VIL IKKE HA SEX: Dersom partneren din onanere til fordel for sex med deg er dette et faresignal du bør ta på alvor. Foto: WavebreakmediaMicro - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Slik vekker dere sex-gnisten igjen

Onanerer til fordel for sex

Så lenge partneren din har sex med deg, trenger altså ikke onanien bety at han er misfornøyd, ikke får nok eller trenger noe annet.

Begynner han derimot å onanere til fordel for sex, mener Kjøs du har grunn til bekymring.

- Hvis han foretrekker å onanere fremfor å ha sex med deg, da er det grunn til bekymring. Da har dere et problem som dere bør snakke om enten alene eller med en samlivsterapeut.

- Det kan være mange årsaker til slike problemer, rent seksuelt eller noe som stikker enda dypere i parforholdet, sier han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer