Sex Og Samliv

One night stands er ikke verdt det

Gir deg ikke nødvendigvis det du vil ha...

ONE NIGHT STAND - SKAL DU GIDDE?: Sjansen for at du får noe ut av sex med en fremmed er ikke så høy, viser forskning. Foto: marinasvetlova - Fotolia
ONE NIGHT STAND - SKAL DU GIDDE?: Sjansen for at du får noe ut av sex med en fremmed er ikke så høy, viser forskning. Foto: marinasvetlova - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hatt one night stand noen gang? På en skala fra 1 til 10 - hvor bra var sexen?

Du er ikke alene om du rangerer dine sexopplevelser med ukjente ganske lavt på tilfredshetsskalaen. Studier viser at sjansen for at kvinner får orgasme når de har sex med fremmede er mye lavere enn om de har sex med en fast partner.

LES OGSÅ: Alt du bør vite om orgasme

DÅRLIG SAMSPILL: Øvelse gjør mester også i senga. Derfor kan det fort bli kleint og klønete på et one night stand. Foto: marinasvetlova - Fotolia
DÅRLIG SAMSPILL: Øvelse gjør mester også i senga. Derfor kan det fort bli kleint og klønete på et one night stand. Foto: marinasvetlova - Fotolia Vis mer

Dobbelt så stor sjanse med past partner


Faktisk er sjansen dobbelt så stor for nå klimaks om du hopper til sengs med en person du er i et forhold med. Bare 40 prosent av kvinner får orgasme ved one night stands, skal vi tro statistikken som finnes på temaet.

Første rapport, som konkluderer med at fast partner gir best sex, er fra The Kinsey Institute, som intervjuet 600 studenter om deres sexliv. Resultatene ble presentert på årskonferansen til Association for Psychological Science i år (Les mer om studien her).

At bare 40 prosent av kvinner får orgasme under one night stands kom fram i en fem år lang amerikansk studie der over 24.000 studenter deltok. Til sammenligning svarte hele 80 prosent av mennene at de fikk orgasme under one night stands, skriver Natalie Kitroeff i sin blogg på New York Times.

Og igjen - i samme studie svarte 75 prosent av kvinnene at de fikk orgasme under sex med en fast partner.

Menn gidder ikke prøve så hardtFLØRTING: Å flørte er spennende, men det trenger ikke føre til sex.  Foto: Monkey Business - Fotolia
FLØRTING: Å flørte er spennende, men det trenger ikke føre til sex. Foto: Monkey Business - Fotolia Vis mer

Synes du one night stands er verdt det?
Statistikken sier altså at det er lite poeng for en kvinne å satse på et one night stand om målet er seksuell tilfredsstillelse. Og studien som involverte 24.000 studenter avslørte også at menn ikke er så opptatt av kvinnens tilfredsstillelse på one night stands.

- Vi regner med at øvelse er grunnen til at det er større sjanse for å få orgasme med en fast partner, og vi tror menn bryr seg mer når de er i et forhold til kvinnen, sa sosiolog ved New York University, Paula England, som ledet studien.

Mange av mennene som var med i studien innrømmet at de er mindre fokusert på kvinnens tilfredsstillelse hvis de ikke dater henne.

Når det i tillegg viser seg at tilfeldig sex kan gjøre deg deprimert er det kanskje lurt å tenke seg om to ganger før du hopper til køys med en kjekk (eller mindre kjekk - husk ølbrillene!) fremmed.

– Man håper gjerne innerst inne at det skal bli noe mer, og blir skuffet. Så prøver man kanskje å overbevise seg selv om at det bare var sex. Det å leve ute av kontakt med sine egne dypere følelser over tid er ikke særlig bra, uttalte samlivsekspert Peder Kjøs til KK.no om temaet.

LES OGSÅ: Tre triks som forfører ham

Nei, aldri
 
(38%)
Svært sjelden
 
(25%)
Av og til
 
(19%)
Ja, ganske ofte
 
(9%)
Ja, alltid
 
(8%)

Liker du å flørte?

De aller fleste vil nok svare bekreftende på spørsmål om de liker å flørte. Det handler om sosialt spill, bekreftelse og rett og slett å finne ut hva markedsverdien din er på sjekkemarkedet.

Selv lykkelig gifte kan flørte litt når de er ute på vift, uten at de legger mer i det enn et ønske om å få en liten egoboost ved å vite at han kjekke karen i baren faktisk er interessert.

Å flørte er gøy og helt lovlig, og trenger ikke ende opp med at du blir med fyren hjem. Det er lov å gi seg mens leken er god - og det er kanskje enda lettere når du vet at sjansen for at hyrdestunden blir en suksess er såpass liten.

Dessuten - er du interessert i noe mer, bør du først sjekke om han vil treffe deg igjen på en skikkelig date - uten at det har skjedd noe mellom dere på første møte.

Hvis du likevel fristes av å ha one night stands, kan det være greit å følge disse åtte reglene, så kan du gå hjem dagen etter med hevet hode.

LES OGSÅ: Du kan øve deg til å få orgasme
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer