Bh

Opererer bh inn i huden

Ny metode skal få brystene til å holde seg faste og fine.

KROPPENS EGEN BH: «Bra System» er et nytt alternativ innen brystløft og brystreduksjon.  Foto: Image Source
KROPPENS EGEN BH: «Bra System» er et nytt alternativ innen brystløft og brystreduksjon. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Silikon, saltvannsinnlegg, og reduksjon har lenge vært den eneste løsningen på slappe pupper. Nå har det imidlertid kommet et nytt alternativ innen brystkirurgi. Den nye teknikken heter «Bra System», og fungerer som en innebygd BH som gir brystet permanent støtte.

Som en bh uten stropper

Hittil har eksperter spådd produktet en lovende fremtid, og sier det kan føre til en revolusjon innen brystreduksjoner og brystløft i England. Det er plastiskkirurger fra Sør Afrika som står bak oppfinnelsen. LES OGSÅ: Dette koster silikonpuppene«Bra System» består av et maskeaktig materiale ved navnet Breform. Kirurger operer inn en kjegleformet polyestermaske på innsiden av brystene, og fester det til fettet over brystvevet. Hele operasjonen blir gjort under bedøvelse. - Breform er som en bh-skål uten stropper, sier Dalvi Humzah, en plastisk kirurg, til Daily Mail.

Blir en del av brystet

Han forklarer at når masken først er plassert, vil den etterhvert bli innlemmet i brystet. Det er fordi kroppen produserer et fibervev som holder strukturen på plass, som igjen vil føre til at den fungerer som en permanent bh under huden. LES OGSÅ: Push-up på tube-Etter et Breform-løft er arrene helt like arrene fra de tradisjonelle brysreduksjonene og løftene, men de har ikke det samme presset av å holde brystene oppe fordi den indre masken (Breform) gjør nettopp det. Det er derfor usannsynlig at arrene vil strekke seg, eller at brystene vil begynne å henge igjen, forteller Humzah.

Skumle bivirkninger?

Det forventes at resultatet vil vare lenger enn et normalt brystløft, som minimum holder i 10 år. Likevel er det ikke alle britiske eksperter som klapper i hendene av begeistring. Produktet er lovlig i Europa, men har foreløpig ikke blitt godkjent av U.S. Federal Drug Administration.- Alt som blir operert inn i et bryst trenger å bli overvåket i minst ti år for å forsikre at det ikke vil skade kroppen over sikt, sier Rajiv Grover, plastisk kirurg, til avisen. LES OGSÅ: Får store pupper i lunsjenDet vites heller ikke om det er en kreftrisiko knyttet opp til «Bra System», eller om gravide kan brystfø barnet sitt etter et slikt inngrep. Hittil har det likevel ikke blitt funnet noen alvorlige komplikasjoner på 170 kvinnener i Nederland 4,5 år etter brystoperasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.