Føtter

Opererer tærne for å gå med stiletter

Kvinner utfører ekstreme operasjoner for å minske lidelsene i høye hæler.

EKSTREMT VONDE SKO? Enkelte kvinner opererer føttene slik at de skyhøye stilettene blir mer komfortable å gå med. Foto: Thinkstck.com
EKSTREMT VONDE SKO? Enkelte kvinner opererer føttene slik at de skyhøye stilettene blir mer komfortable å gå med. Foto: Thinkstck.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er et velkjent begrep at kvinner ofte må lide for skjønnheten.

Faktisk har flere forskningsstudier vist at det som kan være en av favorittrendene dine, kan være direkte helseskadelig.

Som om ikke det var nok, tøyer stadig kvinner grensene lenger når det kommer til hva de er villig til å gjøre for skjønnheten. Blant annet har eksperter spesielt advart mot én bryllupsdiett som startet i USA.

Nå ser det i tillegg ut til at flere går til det skritt å operere tærne slik at det blir lettere å gå med høye hæler, skriver Daily Mail (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Disse mennene liker best store damer

LIDER FOR SKJØNNHETEN: Kvinnene sprøyter blant annet inn et stoff i føttene som gir større demping. (illustrasonsfoto). Foto: Thinkstock.com
LIDER FOR SKJØNNHETEN: Kvinnene sprøyter blant annet inn et stoff i føttene som gir større demping. (illustrasonsfoto). Foto: Thinkstock.com Vis mer

Utfører en rekke ekstreme behandlinger

Ettersom det ikke alltid er like komfortabelt å vandre rundt i 11-centimeter høye hæler, er det flere kvinner som velger å utføre en rekke ekstreme prosedyrer i et forsøk på å gjøre lidelsene sine litt mindre.

Kvinnene skal ha injesert en slags demping i fotsålene og på foten, brukt botox for å forebygge svetting og kortet ned tærne sine. I innslaget som ble vist på «Good Morning America», hadde en av kvinnene kortet ned de små tærne på foten for at de skulle ha kortere lengde enn storetåen.

En annen av kvinnene ønsker en behandlig for å erstatte den naturlige dempingen i sålene på føttene, slik at de høye stilettene hennes ble mer komfortable.

Det er fotspesialisten Suzanne Levine som har utført de fleste behandlingene på kvinnene, og hun sammenligner stoffet som ble brukt i fotsålene til kvinnen med stoffet leger bruker for å slette fine linjer i ansiktet. Hun forteller at behandlingen vil vare i omkring ni måneder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Sko som kan skade deg

Skeptisk til slike operasjoner

Men det er ikke bare vonde føtter som bidrar til at kvinnene lar seg operere. En av kvinnene ønsker å operere føttene slik at skoene ikke skal ta skade av at hun svetter mye på føttene.

Ved hjelp av behandlingen skal svettingen reduseres, og hun håper at skoene hennes skal leve lenger.

– Mange har dette problemet. Spesielt kvinner som liker å ha gode sko. I tillegg vil de ikke at skoene skal bli ødelagt. Sko er veldig dyrt, og dermed blir det et problem, forteller Levine.

Dr. David Levine er imidlertid ikke like optimistisk til disse behandlingene. Han arbeider ved et sykehus i New York som spesialiserer seg på spesielle operasjoner og forteller at det som gjelder føttene er mer risikofylt enn annen kosmetisk kirurgi.

– Jeg er ikke mot kosmetisk kirurgi - for eksempel brystforstørrelser eller en neseoperasjon, men forskjellen er at du ikke trenger å gå på brystene dine, sier han.

LES OGSÅ: Høye hæler imponerer ikke menn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer