Helse & Livsstil

Opp og ned i vektgale Hollywood

Selv de aller største stjernene ofrer mer enn gjerne kroppsformen for bokstavelig talt å passe inn i rollene. Stadige filminnspillinger sender kjendisene opp og ned i vekt, noe som ikke alltid er like sunt.

Publisert
Sist oppdatert

Det sterkeste eksempelet på ekstremslanking i Hollywood står den tidligere American Psycho-stjernen Christian Bale for. Ryktene har florert om hva han spiste (eller ikke spiste) for å komme seg ned i vekt da han skulle spille inn filmen The Machinist - det har blant annet blitt påstått at han overlevde på et eple og en boks tunfisk om dagen. Resultatet var uansett et skremmende og utvilsomt usunt vekttap, som bildet viser. Mest sjokkerende er det kanskje likevel at han direkte etter innspillingen av The Machinistsatte i gang med å legge på seg og trene seg opp til filmen Batman Begins, hvor han - som vi ser - fremsto med en helt annen kropp enn han hadde bare noen måneder tidligere.
Charlize Theron la ikke bare på seg for å spille i storfilmen Monster - den sør-afrikanske skjønnheten gjennomgikk også en temmelig lite flatterende make-over, og beviste da det var på tide å dele ut Oscar-statuettene at vakre kvinner som er villige til å fremstå som stygge på film, ofte blir rikelig belønnet. Med dårlig hud, fett hår og 15 kilo ekstra kroppsvekt spilte Charlize seg til en av de ettertraktede gullstatuettene.

- I mesteparten av karrieren min har jeg forsøkt å forvandle meg selv for å bli karakterene jeg skal spille, sier Theron til aboutfilm.com.
Ryktene sa at Renee Zellwegger var så misfornøyd med å måtte legge på seg i forkant av den første Bridget Jones-filmen at hun lenge motsatte seg å skrive kontrakt på oppfølgeren - men Renee selv mente at det ikke var noe hold i dette.

- Hva angår det med vekten, så vet jeg ikke hvor idéen om at jeg nølte med å oppleve det kom fra, eller at jeg hadde negative følelser angående det etter den første filmen, sier Renee til about.com.

Misfornøyd eller ikke - Renee sa til slutt ja til å spise seg opp i Bridget-vekt nok en gang. Mellom filmene florerte det med bilder av en veldig, veldig tynn Renee, men i etterkant av filmene innrømmet hun at hun savnet de flotte puppene hun fikk når hun spilte Bridget.

Kjekkasen Jared Leto, som vi først ble kjent med i tenåringsangst-serien My so-called life, pleier vanligvis å være litt av et drops for øyet. Men da han sa ja til å spille Lennon-morderen Mark David Chapman i Chapter 27 (premiere neste år), var ikke hans sedvanlige matchvekt på rundt 70 kilo nok. Leto ga seg i kast med en diett bestående av hamburgere, pommes frites og smeltet iskrem(!), og la på seg rundt 25 kilo for å komme opp i morderstørrelse. Han avsto fullstendig fra trening mens filmen ble spilt inn, og helsa hans ble nøye overvåket av leger mens det hele sto på. Da tiden var inne for å kvitte seg med den overflødige vekten igjen, valgte Jared å faste. Han spiste ikke på 10 dager, men drakk vann med sitron og cajennepepper. Etter syv uker var han tilbake i sin vante kropp.

Andre kjendiser som har forandret vekten for filmens skyld, inkluderer for eksempel Matt Dillon, som spiste seg opp for å spille Charles Bukowskis alter ego Henry Chinaski i Factotum - og anla skjegg i samme slengen. Dillons sedvanlige pene utseende ville normalt ha diskvalifisert han fra å spille en slik karakter, men han forandret seg gladelig for rollen.

Også norske skuespillere endrer kroppsform for rollefigurens skyld. Nicolai Cleve Broch gikk på helsestudio og løftet vekter for å fremstå troverdig i rollen som den kroppsbyggende Morten i Aksel Hennies storfilm Uno.

George Clooney la på seg 20 kilo for å spille i Syriana. Det gikk ut over helsa hans - fordi han la på seg så fort, endte han opp med å måtte operere ryggen, som ikke tålte den plutselige ekstra belastningen. Da han ble spurt av Cinema Confidential om hva han gjorde for å gå ned i vekt etterpå, svarte George tørt:

- Jeg gjorde denne enestående greia som kalles å «slutte å spise».

Christian Bale i The Machinist - tynn som en strek etter en farlig diett.
Christian Bale i The Machinist - tynn som en strek etter en farlig diett. Vis mer
Samme mann noen måneder senere - i atskillig sunnere (kropps)form.
Samme mann noen måneder senere - i atskillig sunnere (kropps)form. Vis mer
Vakre Charlize Theron ser ganske annerledes ut på den røde løperen...
Vakre Charlize Theron ser ganske annerledes ut på den røde løperen... Vis mer
...enn når hun spiller i filmen Monster, 15 kilo tyngre.
...enn når hun spiller i filmen Monster, 15 kilo tyngre. Vis mer
Renee Zellwegger ser på grensen til sykelig mager ut på dette bildet...
Renee Zellwegger ser på grensen til sykelig mager ut på dette bildet... Vis mer
...men fremstår som rundere og sunnere i rollen som Bridget.
...men fremstår som rundere og sunnere i rollen som Bridget. Vis mer
Jared Leto som «god og rund» morder. Fremdeles kjekk, på en blek måte.
Jared Leto som «god og rund» morder. Fremdeles kjekk, på en blek måte. Vis mer
...og slik vi er vant til å se ham.
...og slik vi er vant til å se ham. Vis mer
Matt Dillon anla skjegg og bilring for å spille i Factotum.
Matt Dillon anla skjegg og bilring for å spille i Factotum. Vis mer
Nicolai Cleve Broch pumpet jern for å passe inn i rollen som Morten i Uno.
Nicolai Cleve Broch pumpet jern for å passe inn i rollen som Morten i Uno. Vis mer
George Clooney var tyngre enn normalt i Syriana - men fremdeles like hot.
George Clooney var tyngre enn normalt i Syriana - men fremdeles like hot. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer