Angst

Oppfordrer flere til å søke hjelp for angst og depresjoner

Terapi kan gi deg redskaper som gjør deg bedre rustet til å takle utfordringene som møter halvparten av oss på et eller flere tidspunkt i livet.

ANGST OG DEPRESJONER: Har du høy eller lav terskel for å oppsøke psykolog?  Foto: Shutterstock / jaboo2foto
ANGST OG DEPRESJONER: Har du høy eller lav terskel for å oppsøke psykolog? Foto: Shutterstock / jaboo2foto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Alle kan oppleve at ting er vondt og vanskelig, og føle at det kunne vært bra å snakke med en som ikke står deg nær.

Likevel kan det være en del som nøler før de bestiller time hos psykolog. Mange synes kanskje det er litt flaut å innrømme at de trenger hjelp?

Likevel viser tallene at halvparten av alle nordmenn vil slite psykisk på et eller annet tidspunkt i livet, og mange får angst og/eller depresjoner.

Psykolog Stian Tobiassen tror mange glemmer å ta vare på sin psykiske helse og at de fleste fokuserer mest på det fysiske.

- Jeg vet at mange klarer seg utmerket godt uten hjelp av psykolog, men det kan alltid oppstå kriser eller uventede situasjoner som gjør at vi trenger råd og veiledning.  Jeg møter ofte pasienten som ikke vet at de har en «psykisk helse» før de kommer i behandling for første gang, sier han til KK.no.

LES OGSÅ: Er du deprimert?

Angst og traumer

Med en sterk psykisk helse står man bedre rustet til å møte eventuelle problemer som måtte oppstå. Mange oppsøker psykolog for livsmestring, prestasjonsoppnåelse og personlig utvikling, mens andre trenger hjelp til å bearbeide traumer, stress eller personlige relasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer