Frisyretips

Oppskrift på Kates kongelige frisyre

Vakte oppsikt da hun endelig satte opp håret. Slik gjør du det selv.

STJEL STILEN: Dette kan du faktisk få til selv, med tipsene fra frisør André Auster som guide. Se flere bilder av Kate Middletons lekre oppsats lenger ned i saken. Foto: All Over Press
STJEL STILEN: Dette kan du faktisk få til selv, med tipsene fra frisør André Auster som guide. Se flere bilder av Kate Middletons lekre oppsats lenger ned i saken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Catherine, Hertuginne av Cambridge – eller Kate Middleton, som vi kanskje fortsatt kjenner henne best som vakte nylig oppsikt da hun og ektemannen – hertugen av Cambridge, prins William – overvar en galla i forbindelse med sommerens OL i London.

Kate tok nok pusten fra mange i sin florlette kjole, designet av Jenny Packham. Den sjøgrønne kjolen gikk helt til gulvet, og hertuginnen hadde igjen gått for høyere sko enn vi er vant til å se henne i.

Saken fortsetter under bildet


Nydelig hårtopp

Det var dog håret som overrasket flest. Kate hadde satt opp håret, og det er det ikke så ofte vi ser.

Ifølge Daily Mail er det Richard Ward-salongen London-området Chelsea som har stått for oppsatsen. Det er favorittsalongen hennes, og det var også stylister herfra som stylet håret hennes på bryllupsdagen.

Vi spurte dere lesere hva dere synes om Kates oppsatte hår, og responsen var tydelig: 92 prosent av de som stemte, elsker frisyren.

Se flere bilder av Kate her:Slik gjør du det:

KK.no tok derfor en prat med André Auster, frisør og kreativ leder ved Auster Academy, for å gi deg oppskriften på den kongelige oppsatsen slik at du kan kopiere den til sommerfesten, bryllupet eller bare til en kveld på byen.

– Her er det fint om håret er fønet med en rundbørste og volumprodukter på forhånd, får å gi det hold og glans, forklarer André Auster.

 • 1. Del av håret fra øre til øre over kronepartiet.

 • 2. Fest håret i en lav hestehale i nakken. Ta ut to deler med hår nederst i nakken som ikke skal bli med i hestehalen, lag to vanlige fletter av disse.

 • 3. Tupper hestehalen lett med en naturbørste og gre denne ren så ikke tupperingen synes.

 • 4. Form hestehalen som en chignon eller «loop» oppover og fest med spenner.

 • 5. Ta de to flettene fra nakken og form rundt chignon som er laget. Fest med
  spenner.

 • 6. Håret fra øret og frem skal styles bakover (vekk fra ansiktet) Ta ut en
  del med hår på hver side mot ansiktet og flett disse i to vanlige fletter. Hvis håret er langt nok, kan du krysse disse flettene over hverandre i nakken og feste med spenner på hver side av chignonen i nakken, pass på så ikke spennene synes.

 • 7. Resten av håret i front tupperes lett bakover med en naturbørste, igjen
  gre håret rent så ikke tupperingen synes og ikke tupper for hardt. Når denne delen skal festes i nakken, kan du dele håret i to, tvinne delene lett og krysse over hverandre over chignonen i nakken og feste med spenner.

 • 8. Avslutt med hårspray for å gi godt hold. Du kan også bruke fingrene og
  bryte opp flettene litt til slutt for å gi håret en mer morderne og tilfeldig finish.


 • Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  STRÅLTE I SJØGRØNT: Men det var kanskje frisyren som vakte mest oppsikt. Foto: All Over Press
  STRÅLTE I SJØGRØNT: Men det var kanskje frisyren som vakte mest oppsikt. Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer