Sex

Oppskriften på god sex

Oppfyller dere disse 8 kriteriene. står de positive overraskelsene i kø på soverommet.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hva gjør egentlig god sex god? Det har forskere funnet svar på som en del av en større studie som har pågått i ti år. Sexterpeut og forsker Peggy Kleinplatz ved universitetet i Ottawa har samlet resultatene av den omfattende sexstudien mellom to permer. Tittelen på studien er Components of Optimal Sexuality: A Portrait of Great Sex, og målet er å beskrive ytterpunktene av den menneskelige seksualitet, ikke å lage nok en standard som leserne bør måle seg opp imot, kommenterer About Sexuality.coms egen sexrådgiver Cory Silverberg.
 • Dette tenner oss
 • Gjør det med lyset på
 • Dette er den nye sexen
 • Men disse 8 kriteriene er en fellesnevner, skriver Cory Silverman: 1. Du må være mentalt tilstede, fokusert og i kontakt med kroppen din.2. Det må være en nær forbindelse mellom partene, at du og ham er samkjørte og «ett».3. Dyp seksuell og ertotisk intimitet.4. Ekstraordinær kommmunikasjon og stor empati for hverandre.5. Sexen dere imellom er også ekte, genuin, fri (man oppfører seg fritt og naturlig uten å bekymre seg for hva alle andre vil tenke) og trygg (man våger og være åpne mot hverandre, kommunisere med hverandre og stoler helt og fullt på hverandre). 6. Når dere har sex får dere en «ut av kroppen»-opplevelse (transcendens) og føler glede eller lykkefølelse, indre fred samt en følelse av å bli «hel». 7. Utforskning, det at dere tar noen sjanser, er lekne og har det gøy.8. Du slipper deg også løs på den måten at du tillater deg å være sårbar og våger å gi deg helt hen til partneren din.
 • Få lyst på lyst
 • Rydd vei for sex
 • Ikke vent til fredag
 • Nyt mer med selvtillit
 • Sex etter sexen
 • Unik studie

  Studien baserer seg på 64 intervjuer, alle med personer som oppga å ha virkelig fantastisk sex. 25 av deltakerne var over 60 år og var godt gift eller etablert. Denne gruppen mente forskerne var viktig å representere, da disse både utgjør en seksuell minoritet og har lang erfaring. I studien har forskeren og teamet hennes listet opp sitater fra deltakerne ved hver av de åtte grunnkriteriene. I tillegg har forskerne skrevet vel så mye om hva deltakerne ikke er så opptatt av. Ingen av dem listet opp orgasme som avgjørende, for eksempel. Vel så interessant, mener forskerne. Studien er unik både når det gjelder deltakere og i måten forskerne har analysert dataene på, ifølge sexrådiger Cory Silverman. Den har også et utelukkende og sjeldent positivt fokus: Sexlivet ditt er normalt, alt er normalt, men hva kan du gjøre for at sexen skal gi deg «mer»? Studien er publisert i The Canadian Journal of Human Sexuality.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.